Trabzon Havalimanı'nda faciadan dönüldü! / VİDEO

Trabzon Havalimanı’na iniş yapan Ankara uçağı pistten çıktı.

Edinilen bilgilere göre, Ankara’dan kalkan ve Trabzon Havalimanı'na iniş yapan Pegasus firmasına ait yolcu uçağı manevra sırasında pistten çıktı.

Olay sonrası çok sayıda ambulans ve itfaiye uçağın bulunduğu yere sevk edildi.

trabzon-havalimani-na-inis-yapan-ucak-pistten-cikti-10618188

İlk gelen bilgilere göre kazada herhangi bir yaralanma olmadı.

Uçakta bulunan 162 yolcu çamura saplandığı belirtilen uçaktan tahliye edildi.

Trabzon Valisi Yücel Yavuz, yolculardan ve mürettebattan yaralanan olmadığını, havaalanının şu an uçuşlara kapalı olduğunu ancak kısa sürede yeniden açılacağını söyledi.

uAak

TRABZON HAVAALANI HAKKINDA BİLGİ

Trabzon Havalimanı 1957 yılında Hava Meydanı olarak trafiğe açılmış olup 29.11.1995 tarihinde Genel Müdürlüğümüz yönetim kurulunun 503 sayılı kararı ile Havalimanı statüsüne kavuşturulmuştur. Havalimanımızda sırası ile C-47, F-27, F-28 ve DASH-7 uçakları ile hizmet verilirken 12.01.1985 tarihinde 45X2.640 metre ebatlarındaki ışıklandırılmalı yeni pistimizin hizmete verilmesi ile her türlü uçağın iniş ve kalkışına müsait hale gelmiştir. CAT-1 standartlarında hizmet vermektedir.

Havalimanı 660 X 120 m ebatlarında aprona sahip olup, aynı anda 14 adet Büyük gövdeli uçak park kapasitesindedir.

22.06.1988 tarihinde geçici hudut kapısı ilan edilen Havalimanı tarifeli /tarifesiz, iç hat / dış hat uçuşlarına açık, 24 saat süre ile yerli ve yabancı hava trafiğine hizmet vermektedir.

Havalimanının Dış hatlara açılması ile Gümrük Müdürlüğü, Gümrük Muhafaza Müdürlüğü, Emniyet Şube Müdürlüğü, Turizm Müdürlüğü, Maliye Birimi ile Havalimanı Sağlık Denetleme Merkezi Tabipliği birimleri oluşturulmuştur. Catering hizmetlerini THY DO&CO vermekte, Yer hizmetlerini ise HAVAŞ A.Ş. ve ÇELEBİ A.Ş yürütmektedir.

Trabzon Havalimanı'nda faciadan dönüldü! / VİDEO ile ilgili etiketler Trabzon havaalanı ankara uçağı
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.