Trabzon, Araklı'da korkutan yangın

Trabzon'un Araklı ilçesi Taşgeçit mahallesinde akşam saatlerinde başlayan yangın rüzgarın da etkisi ile büyüdü. 7 eve sıçrayan yangını söndürme çalışmaları tam 6 saat sürdü. Güçlükle kontrol altına alınan yangının sebebinin henüz bilinmediğini belirten Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, "Herhangi bir can kaybımız yok. Bölgede 2 gündür sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve şiddetli rüzgarın yangının çıkışında ve yayılmasında etkili olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Trabzon Araklı'dan bu akşam saatlerinde yangın çıktı.

İlçenin Taşgeçit mahallesinde bilinmeyen bir nedenle başlayan yangın şiddetli rüzgar ve sıcak havanın etkisiyle kısa sürede büyüyüp çevredeki evlere sıçradı. 

Yangın sırasında alevlerin sıçradığı 7 ev ile 2 samanlık yanarak kül oldu.

Trabzon, Araklı'da korkutan yangın

Yangın üzerine başta Araklı ilçesi itfaiyesi olmak üzere Trabzon'un diğer ilçelerinden ve kent merkezinden itfaiye ekipleri bölgeye sevk edildi.

Ancak yangın şiddetli rüzgar nedeniyle saatlerce devam etti. İtfaiye ekiplerinin yoğun çabası sonucu yangın altıncı saatin sonunda kontrol altına alındı. 

Trabzon, Araklı'da korkutan yangın - Resim : 2

Yangın üzerine bölgeye gelen ve söndürme çalışmalarını yerinde takip eden Vali İsmail Ustaoğlu, ilk belirlemelere göre 7 ev ile 2 samanlığın yandığını belirterek şunları söyledi:

“Yangın söndürme çalışmaları devam ediyor. Herhangi bir can kaybımız yok. Buradaki evleri yanan vatandaşlarımızın geceyi geçirecekleri yer için tüm tedbirlerimizi almış durumdayız. İçişleri Bakanımız da aradı bizden yangınla ilgili bilgi aldı” 

Trabzon, Araklı'da korkutan yangın - Resim : 3

Yangının çıkış nedeninin henüz bilinmediğini belirten Vali Ustaoğlu "Henüz neden çıktığı ile ilgili bir bilgimiz yok. Bölgede 2 gündür sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve şiddetli rüzgarın yangının çıkışında ve yayılmasında etkili olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Trabzon, Araklı'da korkutan yangın ile ilgili etiketler Trabzon Araklı Yangın Vali itfaiye İsmail Ustaoğlu

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.