Toza dönen binanın enkazında, bedenine ulaşılanların sayısı 43'e çıktı

Nijerya’nın Lagos kentinde inşaat halindeyken çöken 21 katlı binada hayatını kaybedenlerin sayısı 43'e yükseldi.

Nijerya’nın Lagos kentindeki Ikoyi bölgesinde 4 gün önce çöken inşaat halindeki 21 katlı binanın enkazında arama-kurtarma çalışmaları sürüyor. 

ULAŞILAN CANSIZ BEDEN SAYISI 43'E ÇIKTI

Yetkililer, binanın enkazından 7 kişinin daha cansız bedeninin çıkarıldığını, böylece hayatını kaybedenlerin sayısının 36'dan 43'e yükseldiğini açıkladı.

Binayı inşa eden Fourscore Homes şirketinin yöneticisi Femi Osibona'nın da yaşamını yitirenler arasında olduğu aktarıldı.

Çökme sırasında olay yerinde bulunanların sayısı bilinmezken, bir inşaat işçisi binanın çöktüğü sırada 100 civarında kişinin olay yerinde çalıştığını ifade etti. Şantiyede çalışan Ekene Iwuozor, inşaat işçilerinin çoğunun genç ve Nijerya'nın güney komşusu Benin'den olduğunu, pazartesi günü işe gitmediği için faciadan kurtulduğunu ancak 25 yaşındaki erkek kardeşinin de kayıplar arasında olduğunu belirtti.

ŞU ANA KADAR SADECE 9 KİŞİ CANLI KURTULABİLDİ

Binadan yalnızca salı günü 9 kişi sağ olarak kurtarılırken, binanın çökme nedenine ilişkin başlatılan soruşturma sürüyor.

Ikoyi bölgesinde inşaat halindeki 21 katlı bina geçtiğimiz pazartesi günü öğle saatlerinden sonra çökmüş, şantiyede çalışan onlarca kişi enkaz altında kalmıştı. Lagos Vali Yardımcısı Obafemi Hamzat, Lagos eyalet hükümetinin geçtiğimiz haziran ayında yapısal gereklilikleri karşılamadığı için binanın kapatıldığını ve inşaatın devam etmesi için gerekli düzenlemelerin yapılmasının istendiğini açıklamıştı.

AFRİKA'DA İNŞAAT SEKTÖRÜ STANDARTLARIN ALTINDA ÇALIŞIYOR

İnşaat sektöründeki düzenlemelerin yetersiz ve inşaat malzemelerinin genellikle standartların altında olduğu Afrika'nın en kalabalık ülkesi Nijerya'da bina çökmeleri sık görülüyor.

Toza dönen binanın enkazında, bedenine ulaşılanların sayısı 43'e çıktı ile ilgili etiketler Nijerya bina lagos ikoyi çöktü Enkaz 43
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.