Tottenham Hotspur teknik direktörlüğe Antonio Conte'yi getirdiğini açıkladı

Nuno Esprito Santo'ya 10 maç dayanabilen Tottenham Hotspur, teknik direktörlüğe dünya çapında bir isim olan Antonio Conte'yi getirdi. Premier League'de Chelsea'yi şampiyon yaptığı 2016-17 sezonunda rekorlar kıran İtalyan hoca, geçen sezon da Serie A'da İnter'le şov yapmıştı.

Premier League'de daha önce Chelsea'yi şampiyon yapan Antonio Conte, Tottenham Hotspur'un başına getirildi. Nuno Esprito Santo ile yollarını ayıran Londra devi İtalyan teknik direktörle anlaştı.

Sezona Santo ile başlayan ve ilk maçında Manchester City'yi mağlup eden Tottenham'da bir türlü istenilen sonuçlar alınamayınca hoca değişikliği yaşanmıştı. Wolverhampton'daki başarılı yıllarının ardından Tottenham macerası beklentilerin altında kalan Portekizli çalıştırıcıyla fazla uzatılmadı...

İNTER'İ DE ŞAMPİYON YAPMIŞTI

Tottenham Hotspur, Conte'yle 2023 yılına kadar süren bir sözleşme imzandığını açıkladı. Son olarak geçen İnter'i İtalya şampiyonu yaparak Serie A'daki dokuz yıllık Juventus serisini bitiren Conte, Milano ekibinin patornlarıyla yaşadığı hedef uyuşmazlığı nedeniyle görevden ayrılmıştı.

Lecce'de doğan Conte, futbol kariyerine Juventus'ta (1991-2004) efsane statüye ulaşmadan önce memleketi takımında (1985-1991) başladı. Bir orta saha oyuncusu olarak 1993'te UEFA Kupası ve 1996'da Şampiyonlar Ligi ile beş Scudetto kazandı. İtalya Milli Takımı formasıyla  1994 Dünya Kupası ve Euro 2000'de ikincilik yaşadı. 

Antonio, teknik direktörlük kariyerine 2005 yılında Siena'da asistan olarak başladı ve 2011'de Juventus'a dönmeden önce Arezzo, Bari ve Atalanta'da adından söz ettirdi. İlk sezonunda, 2011-12'de şampiyonluğu kazandı. Juve'nin Serie A'da 102 sayı rekoru kırdığı 2012-13 ve 2013-14 sezonlarında bir hat-trick yaptı.

Antonio, 2014'te İtalyan milli takımının başına geçti ve onları Euro 2016'nın çeyrek finallerine taşıyarak gruplarını geride bıraktı ve yol boyunca Belçika ve İspanya'yı yendi.

Tottenham Hotspur teknik direktörlüğe Antonio Conte'yi getirdiğini açıkladı

PREMİER LEAGUE'DE REKOR KIRMIŞTI

Azzurri'den iki yıl sorumlu olduktan sonra, Antonio 2016'da Chelsea'de kulüp futboluna geri döndü ve ilk sezonunda Batı Londra ekibini şampiyon yaptı. Conte o sezon 38 maçta 30 galibiyetle lig rekoru kırdı.  

Antonio, Mayıs 2019'da İtalya'ya ve İnter'e geri dönmeden önce 2018'de FA Cup'ı onur listesine ekledi. 2019/20'de Serie A'yı 2 sırada bitirip Avrupa Ligi finaline ulaştıktan sonra Inter'e ilk galibiyetlerine rehberlik etti. 2020/21'de 11 yılda şampiyonluk, Juventus'un art arda dokuz Scudettos serisini sona erdirdi.

Tottenham Hotspur teknik direktörlüğe Antonio Conte'yi getirdiğini açıkladı ile ilgili etiketler tottenham hotspur Antonio Conte premier league
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.