'Tosuncuk' Mehmet Aydın'ın sorgulanması başladı! 60 sayfa soru hazırlandı

Brezilya'dan Türkiye'ye iki gün önce getirilen "Tosuncuk" lakaplı Çiftlik Bank kurucusu Mehmet Aydın'ın ifadesinin alınmasına bu gece başlandı. Yurt dışından getirdiği 300 sayfalık evrak incelendi, 60 sayfalık soru hazırlandı.

Brezilya'dan Türkiye’ye getirilen Çiftlik Bank davasının firari sanığı Mehmet Aydın iki gündür gözaltında tutuluyor. Mehmet Aydın’ın polisteki ifade işlemlerine başlandı.

Türkiye'de binlerce kişiyi milyonlarca lira dolandırıp yurt dışına kaçan ve uzun süredir Interpol tarafından Kırmızı Bülten ile aranan Mehmet Aydın, 1 Temmuz’da Brezilya’da Türk makamlarına teslim olmuştu. Cumartesi günü sınır dışı edilerek yurda getirilen “Çiftlik Bank” davası sanığı Mehmet Aydın iki gündür İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesinde gözaltında tutuluyor.

Mali Suçlarla Mücadele Şubesinde ilk ifadesi bu gece saatlerinde alınmaya başlanan Aydın'ın getirdiği 300 sayfalık evrak incelenerek müfettiş raporları ile karşılaştırıldı. Ayrıca Tosuncuk için 60 sayfadan oluşan soru hazırlandı.

Yöneltilecek sorular arasında firari olarak arandığı sırada yurt dışında kimlerle temas kurduğu ve beraberinde getirdiği belgeler de yer alıyor.

Mehmet Aydın’a soruşturmanın kilit isimlerinden kırmızı bültenle aranan ağabeyi Fatih Aydın'la ilgili de sorular yöneltilecek.

“Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak" ve "dolandırıcılık" gibi çeşitli suçlardan 75 bin 260 yıla kadar hapis cezası istemiyle hakkında dava açılan Aydın’a Türkiye'de mağdur ettiği kişilerin mali boyutu da sorulacak.

'Tosuncuk' Mehmet Aydın'ın sorgulanması başladı! 60 sayfa soru hazırlandı ile ilgili etiketler Çiftlik Bank Sorgu mehmet aydın tosuncuk
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.