Tosuncuk hakim karşısında mal varlığını açıkladı: 200 milyon liranın üzerinde!

Binlerce kişiyi milyonlarca dolar dolandıran Çiftlik Bank kurucusu 'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın hakim karşısına çıktı. 3 ayrı dava kapsamında 83 bin 446 yıl hapis istemiyle yargılanmasına devam edilen Tosuncuk, duruşmada "200 milyon liranın üzerinde mal varlığım var." dedi.

Kurduğu Çiftlik Bank ile binlerce kişiyi dolandıran 'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın ve ağabeyi Fatih Aydın'ın da aralarında bulunduğu 20 sanık bugün Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı.

ÇİFTLİK BANK MAĞDURU: BU OLAYLAR YÜZÜNDEN İNTİHAR EDİYORDUM

Mehmet Aydın ve ağabeyi Fatih Aydın’ın savunmalarında suçlamaları kabul etmeyip dolandırıcı olmadıklarını söylemeleri üzerine söz alan bir mağdur, evini satıp sisteme 500 bin lira yatırdığını anlatarak, “Ben 48 yaşındayım. 3 üniversite bitirdim. Bu olaylar yüzünden 3 sene önce intihar ediyordum. Rolex saatimi satarak yaşamaya çalıştım” dedi. Mehmet Aydın ise mahkeme başkanının sorusu üzerine 200 milyon lira mal varlığı olduğunu söyledi.

İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmaya tutuklu sanıklar Mehmet Aydın ve ağabeyi Fatih Aydın SEGBİS sistemi ile katılırken, 5 tutuksuz sanık da duruşmada hazır bulundu

 

30 MAĞDUR MAHKEMEYE KATILDI

 Mağdurların şikayetlerinin alınmasıyla başlayan duruşmaya 30 mağdur katıldı. Şikayetlerini anlatan mağdurlardan Can A., sisteme 100 bin lira yatırdığını söyleyerek “80 bin lira zararım var” dedi. Bora G. ise, çeşitli zamanlarda sisteme 158 bin lira yatırdığını anlatarak, “105 binini geri aldım. Şu an da 52 bin lira zararım var” dedi. Mağdurlardan Esra S. ise, sistemi televizyondan görüp katıldığını söyleyerek 20 bin lira zararı olduğunu ancak şikayetçi olmadığını söyledi.


“İNSANLAR HEMEN ŞİKAYETÇİ OLUNCA PARALARI YATIRAMADIK”

Şikayetçilerin ifadelerinin ardından söz verilen tutuklu sanık Mehmet Aydın, televizyon reklamlarında sadece ürün tanıttıklarını, para yatırmayı teşvik etmediklerini söyledi. Sisteme giren kişilerle yapılan sözleşmelerde, sistemin kapanması halinde ana paranın 90 gün içinde yatırılacağına dair madde olduğunu söyleyen Aydın, “Ancak sistem kapanınca insanlar hemen şikayetçi olunca paraları yatıramadık” dedi.

 

“BANA İFTİRA EDİYORLAR. PARALARINI ZATEN GERİ ALIYORLARMIŞ”

Sanık Fatih Aydın ise, mağdurlardan hiçbirini tanımadığını söyleyerek, “Bana iftira atıyorlar. Paralarını zaten geri alıyorlarmış. Devlet faaliyetlerimizi durdurunca biz dolandırıcı olduk, örgüt olduk. Ben bu suçlamaları kabul etmiyorum” dedi.

“ONLAR BİZİ TANIMIYOR. BİZ DE ONLARI TANIMIYORUZ”

Mehmet Aydın’ın tekrar söz alarak, “Ben salondaki müştekileri ne söyleyip de kandırmışım? Biri çıkıp kendisine söylediğim yalanları anlatsın ben de nasıl dolandırdığımı öğreneyim” dedi. Sanık kardeşlerin ifadelerinin ardından söz alan mağdurlardan Barış T., “Evet onlar bizi tanımıyor. Biz de onları tanımıyoruz. Televizyonlara başka şirketleriyle ilgili reklam vererek insanların güvenlerini kazandılar” dedi.

"BU OLAYLAR YÜZÜNDEN 3 SENE ÖNCE İNTİHAR EDİYORDUM"

Kendisinin de güvenerek 500 bin lira değerindeki evini satarak sisteme yatırdığını söyleyen Barış T., “O daire şu anda 2 milyon lira değerinde. Benim zararım neye göre hesaplanacak? Ben 48 yaşındayım. 3 üniversite bitirdim. Bu olaylar yüzünden 3 sene önce intihar ediyordum. Rolex saatimi satarak yaşamaya çalıştım” dedi.

 

TOSUNCUK: 200 MİLYON LİRANIN ÜZERİNDE MAL VARLIĞIM VAR

Mahkeme başkanının Mehmet Aydın’a, “Senin yurtdışında ne kadar mal varlığının var?” diye sorması üzerine Aydın, “Uruguay’da 34 milyon lira mal varlığım vardı. Şu an kur yükseldiği için daha fazladır. Buradaki davadan beraat edince oradaki paramı da alacağım” dedi. Toplam mal varlığının hesaplanmasını talep eden Aydın, “Benim hesaplarıma göre 200 milyon liranın üzerinde mal varlığım var” dedi.

 

TUTUKLULUK HALİ DEVAM EDECEK

Alınan savunma ve beyanların ardından duruşmayı erteleyen mahkeme tutuklu sanıklar Mehmet Aydın ve Fatih Aydın’ın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Tosuncuk hakim karşısında mal varlığını açıkladı: 200 milyon liranın üzerinde! ile ilgili etiketler Çiftlik Bank mehmet aydın tosuncuk mal varlığı
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.