Tosuncuk Brezilya'dan alındı! Akşam saatlerinde İstanbul'da olacak!

Çiftlik Bank ile binlerce kişiyi mağdur eden 'Tosuncuk' Mehmet Aydın, ilk gecesini Brezilya'daki Türkiye Başkonsolosluğu'nda geçirdi. Brezilya'da tutuklanmama talebinde bulunan Tosuncuk, Türkiye'ye iade edildi. Konuya ilişkin açıklama yapan İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, "Mehmet Aydın bu sabah 09.50'de alındı. 22.30'da Türkiye'de olacak" dedi. Öte yandan Türkiye'ye yola çıkan Aydın'ın ilk görüntüleri de paylaşıldı...

Çiftlik Bank vurguncusu "Tosuncuk" lakaplı Mehmet Aydın, 2018 yılında vatandaşları kandırarak topladığı paralarla yurt dışına kaçmıştı. Kırmızı Bülten ile aranan Aydın, geçtiğimiz günlerde teslim olacağını açıklamış ve saatler sonra Türkiye'nin Sao Paulo Başkonsolosluğu'na giderek teslim olmuştu. Aydın'ın avukatları Fatih Kuş ve Şehmus Uluç, konsolosluk ile bağlantı kurduklarını ve Mehmet Aydın'ın Türkiye'ye iade sürecinin başlatılacağını söyledi.

TÜRKİYE'DEN İADE TALEBİ

Sabah'ın haberine göre, Mehmet Aydın'ın teslim olmasının ardından Adalet Bakanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü, İstanbul Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı'ndan iade talepnamesi düzenlenmesi için talepte bulundu. Talebin ardından yargılamayı yürüten mahkeme iade talepnamesi düzenlerken yeni bir gelişme yaşandı.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı konuya ilişkin açıklama yaptı. Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın Türkiye'ye ne zaman getirilecek? sorusuna yanıt veren Çataklı, 'Tosuncuk olarak bilinen Mehmet Aydın bu sabah 09.50'de alındı. Mehmet Aydın'ı getirecek olan uçak bu akşam 22.30'da Türkiye'de olacak.' dedi. Türkiye'ye yola çıkan Aydın'ın ilk görüntüleri de paylaşıldı.

Tosuncuk Brezilya'dan alındı! Akşam saatlerinde İstanbul'da olacak!

Tosuncuk Brezilya'dan alındı! Akşam saatlerinde İstanbul'da olacak! - Resim : 2

İSTANBUL'A GELİŞ SÜRECİNİN RESMİ ÇİZİLDİ

İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü Adalet Bakanlığı Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü'ne bir yazı gönderdi. Yazıda A'dan Z'ye Sao Paulo'dan İstanbul'a geliş sürecinin resmi çizildi.

GEÇİCİ PASAPORT DÜZENLENDİ

Yıllardır firarda olan Mehmet Aydın'ın pasaportuyla ilgili detaylar da düşünüldü. Aydın'ın halihazırda pasaportunun da bulunmadığı belirtilirken geçici pasaport düzenlenmesi için Sao Paulo Büyükelçiliği'nden kolaylık sağlanması istendi. 3 kişilik heyete de yurt dışında bulunacakları süre zarfında gerekli yardımın sağlanması talebinde bulunuldu.

TÜM BİRİMLERE HABER VERİLDİ

Heyet ve Aydın'ın İstanbul'da havalimanına indikten sonra yapılacaklar da belirlendi. İlgili yazıda, havalimanına iniş akabinde transit bölgeden karşılanarak havalimanında bulunan polis noktasına varış yapmalarına kadar refakat edilmesi.

Mehmet Aydın'ın yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevkine kadar yapılan işlemler neticesinden Interpol Europol Daire Başkanlığı'nın bilgilendirilmesi İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'nden rica edildi. Interpol Europol Daire Başkanı 1. Sınıf Emniyet Müdürü imzası taşıyan yazı tüm ilgili birimlere gönderildi.

Tosuncuk Brezilya'dan alındı! Akşam saatlerinde İstanbul'da olacak! ile ilgili etiketler Brezilya Çiftlik Bank mehmet aydın tosuncuk
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.