Torunlarını istismar eden dedeye 23 yıl hapis!

Hatay'ın Arsuz ilçesinde, 6 yıl önce, o dönem 6 ve 7 yaşlarında olan öz torunlarına cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan 74 yaşındaki C.Ö.'ye, 23 yıl hapis cezası verildi. İğrenç olay biri kız iki kardeşin öğretmenlerine dedelerinin istismarını anlatması ile ortaya çıkmıştı.

İğrenç olay Hatay'ın Arsuz ilçesinde yaşandı.

Biri kız, 2 kardeş, öğretmenlerine öz dedeleri C.Ö.'nün 6 yıl önce kendilerine cinsel istismarda bulunduğunu söyledi.

Kardeşlerin 3 ay devam ettiğini ileri sürdüğü istismar iddiası üzerine 74 yaşındaki dede gözaltına alındı. Ancak suçlamaları kabul etmeyen dede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, hakkında 24 yıla kadar hapis istemi ile dava açıldı. 

Dede C.Ö. hakkında İskenderun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava bugün sonuçlandı.

Karar duruşmasında mahkeme heyeti, sanık C.Ö.'ye 'çocuğun yakını tarafından nitelikli cinsel istismarı' suçundan her iki çocuk için ayrı ayrı cezaya hükmetti. Mahkeme toplamda 23 yıl hapse mahkum edilen Dede C.Ö.'nün tutuklanmasına da karar verdi.

DEĞİŞTİRİLEN ADRESE TEKRAR GİTMİŞ

Davayı izleyen İskenderun Kadın Platformu Avukatı Mehtap Sert, duruşma sonrası adliye önünde yaptığı açıklamada, "Tutuklanma sebebi dedenin, ailenin evini başka yere taşımasına rağmen yeni taşındığı apartmana girip çıkmasıydı. Bununla ilgili uzaklaştırma kararı alınmıştı. Bunun neticesinde hükümle birlikte tutuklandı. Çok mutluyuz, çocuğa istismarın affı olmaz ve çocuğa istismarın affının olmaması için elimizden gelen mücadeleye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Torunlarını istismar eden dedeye 23 yıl hapis! ile ilgili etiketler cinsel istismar Hatay mahkeme hapis cezası