Topuz ve papaz Brunson bir an önce yargılanmalı...

Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Kelkitlioğlu, ABD'deki skandal Hakan Atilla kararını değerlendirdi.

Köşesinde ABD adaletinin hızını görünce aklına iki ismin geldiğini yazan Kelkitlioğlu, bir an önce Metin Topuz ve papaz Brunson'un yargılanmasına başlanması gerektiğini ifade etti.

İşte Kelkitlioğlu'nun o yazısı...

Topuz ve papaza ABD tarifesi

ABD’deki hukuk tiyatrosunda ilk perde kapandı! Zarrab’ın gözaltına alınmasından hemen sonra 24 Mart 2016’daki gazetemiz “DERİN OPERASYON” sürmanşetiyle çıkmıştı. Malum medya savcı Bharara’ya “Şerif” diye methiyeler düzerken, biz teşhisi baştan koymuş sonra da defalarca manşetlerden bu kumpası teşhir etmiştik.

Süreç o gün öngördüğümüz gibi gelişti ve dava Türkiye’yi köşeye sıkıştırma stratejisi üzerine kurgulandı. Mahkeme esnasında yaşananlar, Zarrab’ın ‘yalan söylerim’ itirafı, tanık FETÖ’cü komiserin ‘50 bin dolar’ aldım açıklaması, bilirkişilerinden, hakimine ‘özel’ insanların başrolde olması aslında davayı çoktan çökertti!

Ama ABD yargısının amacı bağcıyı dövmekti ve çok da aceleleri vardı. Kendileri çalıp, kendileri oynayarak davayı 9 ay gibi bir sürede karara bağladı...

ABD adaletinin bu ‘hızını’ görünce aklıma iki isim geldi;

Birincisi, ‘casusluktan’ tutuklu bulunan ve ABD’nin uğruna ‘vize yasağı’ kararı aldığı ABD Konsolosluğu çalışanı Metin Topuz.

İkincisi, benzer suçlamalarla cezaevinde olan ve Trump’ın görüşmelerinde gündeme getirdiği papaz Andrew Brunson.

Bu iki ismin FETÖ’yle ilişkileri neredeyse tescillenmiş durumda. Özellikle Topuz’un 17/25 Aralık sürecinde üstlendiği rol, kamera görüntüleriyle bile kanıtlandı. Kendisi savcılıkta 5. kez sorgulandı ve çok önemli bilgiler verdi.

Demem o ki; bizim yargımız da elini çabuk tutup, bu iki isimle ilgili yargılama sürecini bir an önce başlatmalı!

Elbette geciken adalet adalet değildir! Hem yargılama sürecinde hem de ortaya çıkacak sonuçta ABD ile FETÖ arasındaki ilişkinin ne olduğu ortaya konulacaktır!!!

Topuz ve papaz Brunson bir an önce yargılanmalı... ile ilgili etiketler murat kelkitlioğlu papaz brunson metin topuz
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.