Toplum bilimleri kurulu nedir, ne demek? Toplum bilimleri Kurulu'nda kimler var? Bakan Koca duyurdu

Toplum Bilimleri Kurulu'nda kimler var? Toplum bilimleri Kurulu nedir? Koronabirüs salgını sonrası Sağlık bakanlığı tarafından kurulan Bilim kurulu, ülkemizde alınan önlemleri ve atılması gereken adımları belirlyen mekanizama olmuştu. Şimdi bu safha da ise Bakan Koca tarafından duyurulan Toplum Bilimleri Kurulu kuruldu. Peki Toplum Bilimleri Kurulu'nda kimler var? Toplum Bilimleri Kurulu ne demek, Bakan Koca'nın duyurduğu Toplum Bilimleri kurulu ne iş yapar? Detaylar haberimizde..

Toplum bilimleri Kurul'unda kimler var? Koronavirüs sonrası Türkiye'nin attığı adımlar ve gelen son dakika haberlerinin ardı arkası kesilmiyor. Bakan Koca son olarak Toplum bilimleri kurulu kurulduğunun bilgisini verdi. Bilim kurulu sonrası ihtiyaç duyulan konularda uzaman görüşlerin yer alacağı Toplum Bilimleri Kurul'unda kimler olacak? Toplum Bilimleri kurulu nedir, ne iş yapar? İşte yanıtı...


TOPLUM BİLİMLERİ KURULU NEDİR?

Sağlık BakanI Fahrettin Koca, Bilim Kurulu Toplantısı sonrası açıklama yaptı. Bakan Koca, şunları söyledi;

Dünyada ilk ciddi tedbirlerin alınmaya başlanmadığı tedebirde örneği olmayan yapılanmaya gittik. Bunun ilk sonuçlarından biri Bilim Kurulu'nun oluşturulmasıdır. Tavsiye kararları ulusal politikamıza rehberlik etti.

Toplum Bilimleri Kurulu nedir ne demek? Toplum Bilimleri Kurulu'nu Bakan Koca duyurdu

Toplum olarak hastalığa karşı daha toplumsal ihtiyaçlar ortaya çıktı. Toplum Bilimleri adını verdiğimiz yeni bir kurul oluşturduk. Toplumsal öneriler getirecek, bize hayatı kolayllaştıracak tekliflerde bulunacak. Bu salgınla mücadelede dünyada tekdir.

Toplum Bilimleri Kurulu’ adında yeni bir kurul oluşturulduğunun altını çizen Koca, “Dünyada ilk ciddi tedbirlerin alınmaya başlanmadığı bir dönemde örneği olmayan yapılanmalara gittik. Bunun ilk sonuçlarından biri Bilim Kurulu’nun kurulmasıydı.

Tıp dünyasında 35 bilim adamının oluşturduğu bu kurul bilimsel temelli, yöntemli bir mücadele yürütmemize katkı verdi. Tavsiye kararları ulusal politikalara rehberlik etti. Bugün mücadelenin kapsamı genişlemiş oldu. Toplumsal konularda alınacak tavsiye kararlarına gerek duyuyoruz. Bu amaçla Toplum Bilimleri Kurulu adını verdiğimiz yeni bir kurul oluşturduk. Kurul, süreçle ilgili öngörü çalışmaları yapacak, toplumsal öneriler getirecek, nelerden kaçınmak gerektiğinin ötesinde hayatı kolaylaştırmaya yönelik tekliflerde bulunacak. Bu uygulama salgınla mücadelede dünyada ilktir” dedi.

Toplum bilimleri kurulu nedir, ne demek? Toplum bilimleri Kurulu'nda kimler var? Bakan Koca duyurdu ile ilgili etiketler Koronavirüs Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu toplum bilimleri kurulu toplum bilimleri kurulu nedir toplum bilimleri kurulu ne iş yapar
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.