Tokyo'da üst üste 2 madalya sevinci

Tokyo'daki olimpiyat oyunlarında Tokyo'da üst üste 2 madalya geldi. Güreşte Taha Akgül ve karetede Ali Sofuoğlu rakiplerini mağlup ederek bronz madalya aldılar. Ali Sofuoğlu Türkiye'nin şu ana kadar olimpiyat oyunlarında kazandığı 100. madalyayı alarak tarihe geçti.

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın 14. gününde milli güreşçi Taha Akgül, Moğol Lkhagvagerel Munkhtur'u yenerek bronz madalyanın sahibi oldu. Milli karateci Ali Sofuoğlu da Güney Koreli rakibi Heejun Park'ı yenerek bronz madalya kazandı.

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda bronz madalya maçında Taha Akgül ile Moğol Lkhagvagerel Munkhtur karşı karşıya geldi.

Makuhari Messe'de yapılan müsabakada 30 yaşındaki milli güreşçi, rakibinin pasif kalmasıyla 1-0 öne geçti. Yaptığı atakla 3-0'lük üstünlük yakalayan Taha Akgül, ilk yarıyı 3-0 önde tamamladı.

Tokyo'da üst üste 2 madalya sevinci

Müsabakanın ikinci yarısında da üstünlüğünü sürdüren milli güreşçi yaptığı ataklarla sayı almaya devam etti ve karşılaşmayı 5-0 kazanarak bronz madalya kazandı.

KARATECİ ALİ SOFUOĞLU DA BRONZ KAZANDI

Milli karateci Ali Sofuoğlu, Tokyo 2020 erkekler katada Güney Koreli rakibi Heejun Park'ı yenerek bronz madalya kazandı.

ALİ SOFUOĞLU, TARİHİMİZİN 100. MADALYASINI KAZANDI

Ali Sofuoğlu'nun madalyası, olimpiyat tarihimizin 100. madalyası olarak tarihe geçti.

Nippon Budokan'da yapılan karate müsabakalarında kata kategorisinde mücadele eden Ali Sofuoğlu, Güney Koreli rakibi Heejun Park'ı yenerek bronz madalya kazandı.

Tokyo'da üst üste 2 madalya sevinci - Resim : 2

Ali Sofuoğlu eleme turunda B Grubu'nda yer aldı. Ali, ilk katasında 27, ikinci katasında ise 27.28 puan aldı. Ortalama 27.14 puanı olan milli karateci, grubundaki 6 sporcu arasında 2. olarak sıralama turuna yükseldi. Avrupa şampiyonu, dünya üçüncüsü 26 yaşındaki Ali Sofuoğlu, sıralama turunda 27.32 puan aldı. Milli sporcu, iyi performansına rağmen üçer kez dünya ve Asya şampiyonluğu bulunan Japon Ryo Kiyuna'nın arkasında kaldı ve finale çıkamamıştı.

KATADA İLK MADALYA

Ali Sofuoğlu, katada ülkemizin ilk madalyasını kazandı. Ali Sofuoğlu'nun madalyası, olimpiyat tarihimizin 100. madalyası olarak tarihe geçti.

Tokyo'da üst üste 2 madalya sevinci ile ilgili etiketler madalya güreş taha akgül ali sofuoğlu olimpiyat tokyo karate
GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.