Tokyo'da 148 kişi sıcağa yenik düştü

Japonya'nın başkenti Tokyo'da 17 kişinin daha sıcak çarpması nedeniyle hayatını kaybetmesiyle sıcaktan ölenlerin sayısı 148'e yükseldi. Uzmanlar vatandaşlara sık sık uyarılarda bulunsa da yüz binler sıcak havaya aldırış etmeden günlük rutinlerini sürdürüyor.

Ağustos ayından bu yana ardı ardına kaydedilen yüksek sıcaklıkla gündeme gelen Japonya'nın başkenti Tokyo'da 17 kişinin daha sıcak çarpması nedeniyle hayatını kaybettiği açıklandı. Son gelişmelerle birlikte bu ay sıcağa yenik düşenlerin sayısı 148'e yükseldi.

MÜMKÜN OLDUKÇA EVDE KALIN UYARISI

Son ölüm vakalarının çoğunun kapalı alanda meydana geldiği belirtilirken, uzmanlar riskin yalnızca dışarıda olmadığı konusunda uyardı. Kapalı alanlarda klima kullanımının önemini yineleyen sağlık otoriteleri, sık sık su içilmesi ve mümkün olduğunca dışarıya çıkılmaması tavsiyesinde bulundu.

Tokyo'da 148 kişi sıcağa yenik düştü

UZMANLAR HALKA SIK SIK UYARIDA BULUNUYOR

Uzmanların "evde kalın" çağrılarına rağmen, çalışmak ya da okula gitmek zorunda olan yüz binler sıcak havaya aldırış etmeden günlük rutinlerini sürdürdü. Bugün Tokyo ve komşu eyaletlerinde 37 dereceye ulaşan sıcaklar nedeniyle birçok kişi elektrikli fan kullanarak serinlemeye çalışırken, kadınların da şemsiye ile güneş çarpması riski ve güneşin zararlı ışınlarından korunmaya çalıştığı gözlendi.

Tokyo'da 148 kişi sıcağa yenik düştü - Resim : 2

SICAKLIK REKORU KIRILMIŞTI

Japonya'da 17 Ağustos'ta ülke tarihinde görülen en yüksek sıcaklık değeri olan 41.1 derecelik sıcaklık kaydedilmiş, benzer değerlerin bir süre daha devam edeceğini belirten uzmanlar sıcak çarpmasına karşı dikkatli olunması çağrısında bulunmuştu. Sosyal mesafe kurallarına dikkat edildiği taktirde maskelerin açık alanlarda çıkarılabileceği belirtilmişti.

Tokyo'da 148 kişi sıcağa yenik düştü ile ilgili etiketler Japonya tokyo sıcak hava sıcak çarpması

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.