Tokyo 2020'de 5. gün geride kalırken Türk yüzme tarihinde bir ilk yaşandı

Japonya'nın başkenti Tokyo'da düzenlenen 32. Yaz Olimpiyat Oyunları'nın 5. günün badminton, boks, cimnastik, judo, yelken ve yüzmede Türk sporcular sahne aldı. Türkiye'nin yüzme tarihinde bir ilk gerçekleşti. Ev sahibi Japonya ise madalya sıralamasında zirvedeki yerini korudu.

Tokyo 2020'nin 5. gününde 6 branşta 18 milli sporcu mücadele etti. Badminton, boks, yüzme, cimnastik, judo ve yelken, Ay-Yıldızlı sporcuları gün sonu raporu şöyle:

Badmintonda Neslihan Yiğit, dünya 2 numarası Çinli Yu Fei Chen'le A Grubu'nda yaptığı 2. maçı kaybetti ve oyunlara veda etti. Neslihan, Tokyo 2020'ye Mısır’dan Doha Hany’i başta sona üstün bir oyununun ardından 21-5’lik iki setle 2-0 mağlup ederek başlamıştı.

Boksta erkekler 81 kiloda Bayram Malkan, Ganalı Shakul Samed'i 2. rauntta mağlup ederek adını çeyrek finale yazdırdı.

 

Judoda 90 kiloda Mihael Zgank, madalyaya çok yaklaştı. Sloven asıllı milli judocu, Kübalı rakibi Ivan Felipe Silva, ABD'li Colton Brown ve Hollandalı T End'i yenerek yarı finale çıktı. Yarı finalde Alman rakibi Eduard Trippel'e altın skorla elenen Zgank, bronz madalya maçında ise Özbekistan'dan Davlat Bobonov'a kaybetti ve olimpiyatı 5. sırada tamamladı.

ADEM ASİL SERİSİNİ DÜŞEREK TAMAMLADI 

Milli cimnastikçilerimizden Ahmet Önder ile Adem Asil, genel tasnif finalinde performansı sergiledi. Adem Asil 15. olurken, Ahmet Önder omzunda ağrı olduğundan tedbir amaçlı finali yarıda bıraktı. Asil, halka aletindeki serisini tamamlarken düşünce büyük puan kaybetse de buna rağmen 2 Ağustos'taki finalde de performans sergileyecek. İki cimnastikçi aynı gün  atlama masasında madalya mücadelesi verecek. 

Yelken branşında rüzgar sörfü (RS:X) kategorisinde 9 yarış sonunda Onur Cavit Biriz 21. ve Dilara Uralp 23. sırada günü tamamladı. Finn kategorisinde Alican Kaynar, iki yarışta 8 net puanla sınıfındaki liderliğini sürdürdü.

470 kategorisinde Deniz ve Ateş Çınar kardeşler ilk iki yarış sonunda 19 sporcu arasında günü 13. sırada bitirdi. Aynı kategoride mücadele eden Beste Kaynakçı-Okyanus Arıkan ise iki yarışın ardından günü 20. sırada tamamladı.

Tokyo 2020'de 5. gün geride kalırken Türk yüzme tarihinde bir ilk yaşandı
Alican Kaynar
Tokyo 2020'de 5. gün geride kalırken Türk yüzme tarihinde bir ilk yaşandı - Resim : 2
Beste Kaynakçı - Okyanus Arıkan

 

TÜRK YÜZME TARİHİNDE BİR İLK

Milli yüzücü Defne Taçyıldız, 200 metre kelebekte finale çıkamadı. Yarı finalde mücadele etme hakkı kazanan 18 yaşındaki Defne, serisinde 8 sporcu arasında 2.11.27'lik derecesiyle 7. oldu.

İki seri şeklinde yüzülen ve 16 yüzücünün mücadele ettiği yarı finalde genel sıralamada 14. olan milli sporcu, ilk 8'e giremeyerek final yüzme şansını kaybetti. Kısa süre sonra eğitim hayatı için Amerika'ya gidecek olan Defne'nin hedefi 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda madalya kazanmak.

200 metre sırtüstünde Berke Saka yarı final bileti alamazken, kadınlar 4x200 metre bayrak yarışında Merve Tuncel, Beril Böcekler, Deniz Ertan ile Viktoria Zeynep Güneş'ten oluşan milli takım finale çıkamadı.

 

MADALYA SIRALAMASINDA JAPONYA LİDERLİĞİNİ KORUDU

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda 5. günü tamamlanırken ev sahibi Japonya, genel madalya sıralamasındaki yerini korudu. Japonya 13 altın, 4 gümüş ve 5 bronz madalyayla ilk sırada yer alıyor.

Çin 12 altın, 6 gümüş ve 9 bronz madalyayla ikinci sırada bulunurken, ABD 11 altın, 11 gümüş ve 9 bronz madalyayla beşinci günü üçüncü sırada tamamladı. Oyunlarda 2 bronz madalyası bulunan Türkiye is 54. sırada bulunuyor.

YARIN 6 SPORCUMUZ MÜCADELE EDECEK

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın 6. gününde yarın Türk sporcular 6 branşta mücadele edecek. Bokstaki madalya umudumuz Buse Naz Çakıroğlu son 16 turunda Özbek Tursunoy Rakhimova ile karşı karşıya gelecek. Kokugikan Arena'daki mücadele TSİ 07.06'ta başlayacak.

A Milli Kadın Voleybol Takımı ise B Grubu üçüncü maçında yarın ABD ile TSİ 15.45'te Ariake Arena'da karşılaşacak.

Okçulukta Mete Gazoz klasik yay son 32 turunda Lüksemburglu Jeff Henckels ile kozlarını paylaşacak. Yumenoshima Park Okçuluk Alanı'ndaki mücadele 06.19'da gerçekleştirilecek.

Yelkende 470 kategorisinde Beste Kaynakçı-Okyanus Arıkan'ın yarışı TSİ 06.05'da başlıyor.  Aynı sınıfta yarışan Deniz ve Ateş Çınar kardeşler ise TSİ 09.05'te start alacak.

Laser radial sınıfında Ecem Güzel, 7 ve 8. yarışlarını TSİ 06.15'te yapacak. Rüzgar sörfü (RS:X) kategorisinde Dilara Uralp 3 yarışa çıkacak ve ilk yarışını TSİ 07.05'te gerçekleştirecek.

Aynı sınıfta yer alan Onur Cavit Biriz ise TSİ 09.20'de üç yarış için start alacak. Finn sınıfında lider durumda bulunan Alican Kaynar da 5 ve 6. yarışlarına çıkacak. Alican Kaynar'ın ilk yarışı TSİ 08.35'te başlayacak.

Yüzmede yarın üç Türk sporcu yarışacak. 800 metre serbestte Merve Tuncel TSİ 13.12'de, Deniz Ertan ise 13.32'de yarışacak. Ümit Can Güreş de TSİ 13.51'de 100 metre kelebekte mücadele edecek.

Kürekte erkekler tek çifte (M1x) çeyrek final mücadelesinde 4. olarak madalya şansını kaybeden Onat Kazaklı ise sıralamasını belirlemek için yarın TSİ 05.50'de C/D yarı final yarışlarına çıkacak.

Tokyo 2020'de 5. gün geride kalırken Türk yüzme tarihinde bir ilk yaşandı ile ilgili etiketler Japonya tokyo 2020 Defne Taçyıldız Bayram Malkan Alican Kaynar Neslihan Yiğit
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.