Tokyo 2020 için Japonya'ya gelen Ugandalı halterci kayıplara karıştı

Tokyo Olimpiyatları'na katılmak için Japonya'ya giden Ugandalı halterci Julius Ssekitoleko'nun kaybolduğu bildirildi. Kyodo haber ajansına göre, gelecek hafta başlayacak Tokyo Olimpiyatları öncesi Japonya'nın batısında hazırlıklarını sürdüren 20 yaşındaki Ugandalı halterci kayıplara karıştı.

Tokyo Olimpiyatları'na katılmak için Japonya'ya giden Ugandalı halterci Julius Ssekitoleko'nun kaybolduğu bildirildi. Kyodo haber ajansına göre, gelecek hafta başlayacak Tokyo 2020 öncesi Japonya'nın batısında hazırlıklarını sürdüren 20 yaşındaki Ugandalı halterci kayıplara karıştı.

Sporcunun kaybolduğunu koronavirüs testi için örnek almaya gelen yetkililer fark ederken, polis Ssekitoleko'nun nerede olduğunu tespit etmeye çalışıyor. Ülkeye 19 Haziran'da gelen Ugandalı sporculardan ikisinin Kovid-19 testi daha önce pozitif çıkmıştı.

Tokyo 2020 için Japonya'ya gelen Ugandalı halterci kayıplara karıştı

UGANDA KAFİLESİ GEÇEN HAFTA GELDİ

Yetkililer Cuma günü yaptığı açıklamada, Tokyo Oyunları'nın başlamaşından bir hafta önce Japonya'daki bir Olimpiyat eğitim kampında Ugandalı bir haltercinin kaybolduğunu söyledi. Koronavirüs testi için gelmeyen ve otel odasında olmayan 20 yaşındaki Julius Ssekitoleko'yu arıyor...

Izumisano kentinden yapılan açıklamada, "Şehrin ev sahibi şehir olarak kabul ettiği Uganda heyetinin bir üyesi kayboldu ve ulaşılamıyor. Belediye, şahsı aramak için her türlü çabayı gösteriyor. Durumu polise bildirdik" dendi.

Tokyo 2020 için Japonya'ya gelen Ugandalı halterci kayıplara karıştı - Resim : 2

Ssekitoleko'nun en son gece yarısından kısa bir süre sonra otel içinde bir sporcu tarafından görüldüğü belirtildi. Öğleden sonra gerekli bir PCR testini yapamadı ve otelde bulunamaınca alarm verildi. Uganda heyeti geçen ay Japonya'ya geldi ve Osaka bölgesindeki Izumisano'da bir Oyun öncesi eğitim kampına geçmişti.

Ancak bir antrenör ülkeye girişte pozitif çıktığı ve diğer delegasyon üyelerinden kendilerini tecrit etmeleri istendi, ardından ikinci bir üye daha pozitif çıktı. Olağanüstü hal altındaki Tokyo'da virüs vakaları artıyor ve Japonya'da Oyunlarla bağlantılı enfeksiyon riskleri konusunda yoğun bir inceleme var. Sporcular ve diğer Olimpiyat katılımcıları, düzenli testler ve hareketlerinin sınırlandırılması dahil olmak üzere katı kurallara tabi tutuluyor.

Tokyo 2020 için Japonya'ya gelen Ugandalı halterci kayıplara karıştı ile ilgili etiketler tokyo 2020 uganda Julius Ssekitoleko
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.