TOKİ’nin yarısı bizden kampanyası için başvuru ekranı açıldı! Başvuru şartlarını sağlayan herkes bu kampanyadan yararlanıyor: Başvuru şartları…

Yarısı Bizden Kampanyası, kentsel dönüşümden yararlanmak isteyenler için umut oldu. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yapılan açıklamalarda, başvuruların başladığı duyuruldu. Başvuru şartları merak ediliyor. İşte detaylar…

6 Şubat Deprem felaketi sonrasında hasarlı, eski ve dayanıksız binaların ne denli büyük sorunlara yol açacağı daha net bir şekilde anlaşıldı. Bu nedenle kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verildi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Yarısı Bizden Kampanyası hakkında bilgi vererek başvuruların başladığını duyurdu.

Yarısı Bizden Kampanyası sayesinde kentsel dönüşümden yararlanacak kişi sayısında yüksek oranda artış bekleniyor. Bu sayede özellikle deprem riski yüksek olan yerlerin daha güvenli hale getirilmesi bekleniyor. Kampanyanın belirli başvuru şartları bulunuyor. Başvuru şartlarını yerine getirenler, kampanya kapsamında sunulan kira yardımından yararlanabiliyor.

YARISI BİZDEN KAMPANYASI BAŞVURULARI BAŞLADI

TOKİ’nin yarısı bizden kampanyası için başvuru ekranı açıldı! Başvuru şartlarını sağlayan herkes bu kampanyadan yararlanıyor: Başvuru şartları…

Yarısı Bizden Kampanyası kapsamında kentsel dönüşüm desteği almak isteyenler, başvuruların ne zaman olacağını merak ediyordu. Başvuru yapan ve kampanyadan yararlanma hakkı sunulan kişilerin kentsel dönüşüm sürecindeki masraflarının yarısı devlet tarafından ödenecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kampanyayı yüzyılın dönüşümü olarak açıkladı. İstanbul’da uygulanacak bu kampanya kapsamında konutlar çok daha güvenli hale gelecek. Kurum, 29 Mayıs’a kadar başvuruların devam edeceğini belirtti.

KAMPANYA BAŞVURU EKRANI

Murat Kurum, yaptığı açıklamalar sırasında asrın felaketini bir milat olarak nitelendirdi. Aynı acıyı bir daha yaşamamakta kararlı olduklarını belirten Kurum, dönüşüm kapsamında İstanbul’da riskli yapı kalmayacağını belirtti. Yarısı Bizden Kampanyası ile dönüşümün birlikte yapılacağı müjdesini verdi.

Başvurular e-Devlet üzerinden yapılabiliyor. “Yarısı Bizden Kentsel Dönüşüm Kampanya Başvurusu” sayfasına girerek başvurunun yapılması mümkün oluyor. Bu sayfadan sadece İstanbul’da yaşayanlar başvuru yapabiliyor. Kampanyaya başvurmak isteyenlerin 26 Nisan-29 Mayıs arasında başvurularını gerçekleştirmesi gerekiyor.

Kampanya kapsamında 5 yıl içerisinde 1 milyon konutta dönüşüm yapılması planlanıyor. İstanbul’da başlayacak kampanyanın daha sonra farklı illere yayılması planlanıyor. Başvuru sırasında herhangi bir ücret alınmıyor. Binalar için sadece mülk sahipleri başvuru yapabiliyor.

TOKİ’nin yarısı bizden kampanyası için başvuru ekranı açıldı! Başvuru şartlarını sağlayan herkes bu kampanyadan yararlanıyor: Başvuru şartları… ile ilgili etiketler TOKİ Kampanya
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.