Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesine başvuru şarları belli oldu! İşte Toki Sosyal Konut Başvuru şartları

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olan Toki Sosyal Konut projesine başvuru şartları belli oldu. 81 ilde 150 binden fazla konutun yapılacağı ve dar gelirli vatandaşların ev sahibi olmasını hedefleyen proje için geri sayım başladı. Peki başvuru şartları neler? Detaylar haberimizde.

81 ile 150 binden fazla konutun yapılacağı Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi, Toki Sosyal Konut Projesinde başvuru şartları belli oldu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konu projesi için hazırlıkları tamamladıklarını, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın detayları Eylül ayında kamuoyuna duyuracağını söyledi. Eylül ayında Erdoğan'ın yapacağı açıklama sonrası başvuruların hızla alınacağı belirtiliyor.

KONUT SAYISI 150 BİNİ AŞACAK RAKAM 200 BİNİ BULACAK

81 ilde dar gelirli vatandaşların aidat öder gibi ödemelerle ev sahibi olacağı projede daire sayısı 150 bini aşacak. Rakamın 200 bini bulabileceği belirtiliyor. İstanbu projede aslan payını alacak.

toki-sosyal-konut-projesi-başbuvuru-şartlrı-belli-oldu

 

YAPILACAK PROJE KİRA VE KONUT FİYATLARINA DA YANSIYACAK 

Arz-talep dengesizliği sonrası kira fiyatları İstanbul başta olmak üzere fahiş şekilde arttı. Konut sayısının talebi karşılamaması nedeniyle konutların fiyatları da oldukça yükseldi. 150 bini aşkın dairenin ülkeye kazandırılacak olmasının piyasayı da dengeleyeceği belirtiliyor.

Toki sosyal konutları ile ilgili yapılacak açıklama öncesi milyonlar şartları ve ipuçlarını merakla araştırıyor. Özellikle öncelikli olarak sosyal konut başvurusu yapabilecek grup yoğun şekilde araştırılıyor. Ayrıca hane geliri sınırının kaç lira olacağı da yoğun şekilde yanıt arayan sorular arasında yer alıyor.

GAZİLER, ŞEHİT YAKINLARI, EMEKLİLER VE YENİ EVLENECEKLERE KONTENJAN

Hayata geçirilecek yeni projeden şehit yakınları, gaziler ve emeklilerin yanı sıra gençler ve yeni evlenen çiftler de öncelikli olarak faydalanacak. Yine dul ve yetimler de projeden ayrılan kontenjan çerçevesinde öncelikli olarak yararlanacak.

İŞTE TOKİ SOSYAL KONUT BAŞVURU ŞARLARI 

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma

25 yaşını doldurmuş olma

Projenin bulunduğu il sınırları içerisinde 1 yıldan uzun süredir ikamet ediyor olma veya projenin bulunduğu il nüfusuna kayıtlı olma.

TOKİ'den konut satın almamış olma ve TOKİ'den konut kredisi kullanmamış olma

Hane halkı adına yalnızca bir adet başvuru yapılmış olmalı.

Ayrıca TOKİ'nin konut projelerinde şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimlere kuraya girmeden konut alma hakkı tanınıyor. Bu kişilerin konutları öncelikli olarak kura ile belirleniyor.

SOSYAL KONUT İÇİN HANE GELİRİ ŞARTI

Toki sosyal konutlarına alt gelir grubunun erişebilmesi için her zaman olduğu gibi maaş sınırı şartı da getirilecek. Daha önceki yıllarda 10 bin TL'den az hane geliri olanlara projeden yararlanma hakkı sunuluyordu.

Bu yıl ise Anadolu'da 14 bin TL, İstanbul'da ise 16 binTL'nin altında hane geliri olanlar projeye başvuru yapabilecek.

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesine başvuru şarları belli oldu! İşte Toki Sosyal Konut Başvuru şartları ile ilgili etiketler emlak TOKİ başvuru şartları toki başvuru şartları
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.