TOKİ kura çekilişi ne zaman 2020? TOKİ kura sonuçları açıklandı mı?

TOKİ kura çekilişi ne zaman? Her yıl tekrarlanacak olan TOKİ 100 bin sosyal konut projesinin 2020 başvuruları sona erdi. 1 milyondan fazla vatandaşın başvurduğu TOKİ konutları için kura çekilişi günü bekleniyor. Kura sonuçlarının açıklanıp açıklanmadığını merak edenler arama motorlarından araştırma yapmaya başladı. İşte, TOKİ kura çekilişi ne zaman 2020? TOKİ kura sonuçları açıklandı mı? Detaylar haberimizde...

TOKİ kura çekilişi ne zaman? TOKİ kura sonuçları ile birlikte 100 bin sosyal konut sahibini bulacak. Türkiye genelinde 1 milyon 211 bin 518 kişinin başvuruda bulunduğu 260 proje için temel atma işlemleri önümüzdeki haftalarda yapılacak. TOKİ 2020 kura çekilişi ise herhangi bir aksilik olmaması halinde 81 il için sosyal medya canlı yayınında tamamlanacak.Birçok kişi TOKİ kura çekişlerinin ne zaman olduğunu merakla araştırıyor. İşte, TOKİ kura çekilişi ne zaman 2020? TOKİ kura sonuçları açıklandı mı? Detaylar haberimizde...

TOKİ kura çekilişi ne zaman? Kura sonuçları ne zaman açıklanacak?

TOKİ KURA SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kuranın Şubat ayında çekileceğini açıkladı. Kuranın yapılacağı tarih ise önümüzdeki günlerde belli olacak.

1) Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri konut sayısının %10'u kadar kontenjan ayrılacak ve gerek görüldüğü takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacaktır.

2) "En Az %40 Engelli Vatandaşlara" konut sayısının %5'i kadar kontenjan ayrılacak ve gerek görüldüğü takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacaktır.

3) Diğer Konut Alıcı Adayları için İdaremizin genel uygulamalarında olduğu üzere başvuru sayısına göre gerektiği takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecektir.

Sosyal konutların fiyatı 160 ile 210 bin lira arasında değişiyor. Hak sahipleri noter huzurunda çekilecek kura ile belirlenecek.

TOKİ KURA SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK

TOKİ KURA SONUÇLARI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

TOKİ kura sonuçları sorgulamak için izlemeniz gereken adımlar şu şekilde;

Öncelikle, https://www.toki.gov.tr/ adresini açın.
Daha sonra, üst tarafta bulunan 'SATIŞ & DUYURULAR' butonuna tıklayın.
Ardından, 'Kura Sonuçları Sorgulama' butonuna tıklayın
Buradan T.C kimlik numaranız ile sorgulama işlemi yapabilirsiniz. KURA SAYFASI İÇİN TIKLAYINIZ
Talep Toplama Projelerinin Kura Sonuçları duyurular sayfasında yayınlanmaktadır.

 

 

TOKİ kura çekilişi ne zaman 2020? TOKİ kura sonuçları açıklandı mı? ile ilgili etiketler 2020 toki kura sonuçları toki kuralarıne zaman
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.