TOKİ Başkanı Ömer Bulut merak edilenleri yanıtladı: Arsa tapusu olanlar ev başvurusu yapabilecek mi?

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurduğu dev sosyal konut projesiyle ilgili merak edilenleri yanıtladı. Bulut, başvuruların bu gece başlayacağını duyururken arsa tapusu olan vatandaşların ev başvurusu yapabileceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ev sahibi olmak isteyenlere 81 ilde hayata geçen 'sosyal konut projesi' ile müjde vermişti.

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, TRT Haber canlı yayınında merak edilenleri açıkladı. Bulut, söz verilen konutların 2 yıl içerisinde bitileceğini açıklarken başvuruların bu gece itibariyle başlayacağını belirtti.

 

ARSA TAPUSU OLANLAR EV BAŞVURUSU YAPABİLECEK

Bulut, merak edilenleri açıklarken üzerine arsa olan vatandaşların ev başvurusu yapabileceğini duyurdu. 

Evi olan vatandaşların başvuru yapmaları halinde sistemden herhangi bir uyarı olmayacağını ancak tapu kayıtlarında yapılacak olan incelemede bu durumun ortaya çıkacağını açıkladı. 

"YAPILAN O EVLERDE SİZ OTURUR MUSUNUZ?" SORUSUNA YANIT VERDİ

Bunu eğer depremsellik açısından düşünüyorsanız; hiç tereddüt etmeden. Hatta Elazığ depremi yaşandığı zaman, ilk oraya gittiğimizde vatandaş biraz tereddüt edince, otelde kalıyorduk; "Misafir eden olursa daha önce konutunu teslim etmiş olduğumuz TOKİ evlerinde kalmayı tercih ederim" demiştim.

Bizim konut alanlarımız bir uyuma mekanı olsun istemiyoruz, bir yaşam alanı olsun istiyoruz. İçerisinde okulu, camisi olsun, günlük ihtiyaçlarını karşılayacak dükkan şeklinde yerleri olsun, sosyal donatıları olsun, yeşil alanı olsun.

 

TOKİ Başkanı Ömer Bulut merak edilenleri yanıtladı: Arsa tapusu olanlar ev başvurusu yapabilecek mi? ile ilgili etiketler sosyal konut TOKİ ÖMER BULUT TOKİ Başkanı Ömer Bulut
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.