Togg dünyanın en çok ellenen arabası oldu!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Kanal 7 canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Bakan Varank, Dünyanın en çok ellenen arabası benim arabam olmuş bir rekor kırmışız. Biz böyle bir anlayışla devam ediyoruz. Seneye 60 bin TOGG üretimi yapmayı planlıyoruz. 10 yılda 5 farklı modelde 1 milyon aracın yollarda olmasını hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Kanal 7 canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.  

''DÜNYANIN EN ÇOK ELLENEN ARABASI BENİM ARABAM OLMUŞ''

Türkiye'nin otomobili TOGG ile ilgili bilgiler de veren Bakan Varank, "Elektrikli otomobillerin gündeme geldiği bir dönemde TOGG ile pazara giriş yapıyoruz. Milletimiz bu işi çok sahiplendi. Yıllardır ezilmiş, hakir görülmüş, Türkiye'ye dudak bükenler oluyordu. Ama şimdi hem savunma sanayinde hem uzay teknolojileri anlamında bir çok üretim yaptık. Biz yapamayız, biz beceremeyiz diyenlere karşı en güzelini biz yapabiliriz diyen bir proje olduğu için vatandaşımız sahiplendi. Dünyanın en çok ellenen arabası benim arabam olmuş bir rekor kırmışız. Biz böyle bir anlayışla devam ediyoruz. Seneye 60 bin TOGG üretimi yapmayı planlıyoruz. 10 yılda 5 farklı modelde 1 milyon aracın yollarda olmasını hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

Muhalefetin TOGG eleştirilerine de değinen Bakan Mustafa Varank, "Türkiye'nin Otomobili projesini açıkladığımızda bize neler söylendi. Türkiye yapamaz, bu intihardır diyen iş insanlarımız oldu. 60 yıl önce Devrim otomobili ile bir hayal kırıklığı yaşadık. Bu araba yolda kaldı diyerek projeyi adeta gömmüşler. Biz de bu mantıkla yaklaşsaydık yapamazdık. Fabrikanın varlığını bile hala inkar ediyorlar. Gemlik'i İtalya'da zannediyorlar" şeklinde konuştu.

YERLİ OTOMOBİL TOGG'DA SON DURUM

Bu sene 28 bin TOGG üretilecek. Bunun 20 bini kurada hak kazananlara teslim edilecek. Biz üretim kabiliyetleri olan bir ülkeyiz. Bursa otomotiv üretiminde üs olmuş durumda. Biz de kendi otomobilimiz olması gerektiğini düşünerek yola çıktık. Doğru zamanda doğru teknolojiye yatırım yaptık. Elektrikli bir otomobil ile yola çıkarak rekabetçi olduk. Bu proje ilk başarısını böyle yaladı. Elektrikli otomobillerin gündeme geldiği bir dönemde TOGG ile pazara giriş yapıyoruz. Milletimiz bu işi çok sahiplendi. Yıllardır ezilmiş, hakir görülmüş, Türkiye'ye dudak bükenler oluyordu. Ama şimdi hem savunma sanayinde hem uzay teknolojileri anlamında bir çok üretim yaptık. Biz yapamayız, biz beceremeyiz diyenlere karşı en güzelini biz yapabiliriz diyen bir proje olduğu için vatandaşımız sahiplendi. Dünyanın en çok ellenen arabası benim arabam olmuş bir rekor kırmışız. Biz böyle bir anlayışla devam ediyoruz. Seneye 60 bin TOGG üretimi yapmayı planlıyoruz. 10 yılda 5 farklı modelde 1 milyon aracın yollarda olmasını hedefliyoruz.

Togg dünyanın en çok ellenen arabası oldu! ile ilgili etiketler Mustafa Varank Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı TOGG Bursa

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.