Tiyatroculara 25 milyonluk turne desteği! Erdoğan Zonguldak'tan duyurdu...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MFA Kocayusuf Maske Fabrikasının açılış töreninde açıklamalarda bulundu. Büyük bir müjde vermek için Zonguldak'ta bulunan Erdoğan, "31 bin sanatçıya 250 milyon liraya ulaşan destek vereceğiz. Sancılı dönem yaşayan tiyatro sektörüne de 25 milyon lira tutarında turne desteği sağlayacağız." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Fabrikamızın istihdamla beraber şehrimizin ihracatının da gelişmesine katkısı olacağına inanıyorum. Salgın başlamadan önceki 3 yıllık sürede şirket, Türkiye'nin en hızlı büyüyen 30'uncu şirketi olarak seçildi. Giderek yükselen başarı grafiğinde araştırma geliştirme faaliyetlerinin elbette önemli payı bulunuyor. Türkiye'nin ilk biyo-maskesi ile Emniyet'in kullanımı için üretilen tam ve yarım yüz maskesi bu ürünlerden bir kaçıdır.

Önce yatırım, istihdam, üretim diyorum son olarak ihracat diyorum.Bugün benim diyen ülkelerde bakıyorsunuz 150 Euro gibi paralarla maske veriyor. Biz ise ücretsiz veriyoruz.

Salgının en yoğun yaşandığı dünyada şartlarına adeta durma noktasına geldiği noktada bile Türk ekonomisi kontak kapatmadı. G-20 ülkeleri arasında Türkiye, Çin'in ardından en yüksek büyümeyi kaydeden ülke oldu. G-20'de sanayi üretimi en çok artan ülkeler arasında yer aldık.

Tiyatroculara 25 milyonluk turne desteği! Erdoğan Zonguldak'tan duyurdu...

Dünyanın en gelişmiş ülkelerinin dahi maske savaşına tutuştuğu, solunum cihazı kıtlığının çekildiği, yaşlı bakım evlerinin adeta morga dönüştüğü bir dönemde biz birinci sınıf sağlık hizmetini ücretsiz sunduk.

Yerli-yabancı ayrımına gitmeden, kimseyi ayırmadan, ötekileştirmeden Türk ekonomisine güvenen herkese biz de sahip çıkıyoruz. Ülkemizin üretim üsleri olan organize sanayi bölgelerinde de pozitif gelişmeler kaydediyoruz.

'BORÇLARI ERTELİYORUZ'

Kuraklığın oluştuğu bölgelerde hasar tespit çalışmalarının sonuçlarına göre çiftçilerimizin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarını erteliyoruz. Kuraklık Sigortası'nda TARSİM devlet desteğini önümüzdeki yıla özel yüzde 70'e, hasar ödeme oranını yüzde 80'e çıkarıyoruz.

Kuraklıktan etkilenen buğday, arpa, yulaf, çavdar, nohut ve mercimek üreticilerimize verim kayıplarına göre dekara 100 liraya kadar doğrudan ödeme yapacağız

31 bin sanatçıya 250 milyon liraya ulaşan destek vereceğiz. Sancılı dönem yaşayan tiyatro sektörüne de 25 milyon lira tutarında turne desteği sağlayacağız.

Tiyatroculara 25 milyonluk turne desteği! Erdoğan Zonguldak'tan duyurdu... ile ilgili etiketler Zonguldak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tiyatro
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.