Tiyatrocu Ercan Kont vefat etti!

Tiyatro oyuncusu Ercan Kont, Adana'da kaldığı huzurevinde vefat etti. Kont, okuduğu şiirle bir dönem sosyal medyanın gündemine gelmişti.

Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Müdürlüğü'nden emekli olan 77 yaşındaki Ercan Kont, bir süredir kaldığı Merkez Seyhan ilçesindeki huzurevinde hayata gözlerini yumdu.

Bir televizyon programında okuduğu "Cinnet" şiiriyle de bilinen Kont'un daha önce iki defa beyin ameliyatı geçirdiği ve alzheimer hastası olduğu öğrenildi.

Tiyatrocu Ercan Kont vefat etti!

ERCAN KONT KİMDİR?

Ercan Kont, Adana'da 1942 yılında dünyaya geldi. Edebiyat ve şiirle ön plana çıkan Ercan Kont, öğrencilik yıllarında Adana Belediyesi Şehir tiyatrosunda oynamaya başladı. 1964-65 tiyatro sezonunda Adana Belediye tiyatrosunda sahnelenen Shakespeare'in Othello'sunda figüran olarak bulunduktan sonra pek çok oyunda oynadı.

EMEKLİ OLDUKTAN SONRA SUNUCULUK YAPTI

Adana Halk Tiyatrosu kurucusu olan Ercan Kont, 1980'de Adana Belediyesi şehir tiyatrosunun yeniden kuruluşuna katıldı ve tiyatro müdürü oldu. Bu görevinden emekli olduktan sonar özel gün, geceler ve festival gibi etkinliklerde sunuculuk yaptı.

 

 

Tiyatrocu Ercan Kont vefat etti! ile ilgili etiketler Adana ölüm tiyatro vefat Ercan Kont
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.