Tır sürücüsünden mıknatıslı hile!

Hatay’da karayolunda durdurulan tır sürücüsünün, hız ihlallerinin takograf kayıtlarına geçmesini önlemek için aracın motor hareket sensörü üzerine mıknatıs yerleştirdiği ortaya çıktı.

Adana-İskenderun Otoyolu Dörtyol Kuzuculu yol kenarı denetim istasyonunda Y.Ö. yönetimindeki plakası açıklanmayan tırı durduran Hatay Emniyet Müdürlüğü Trafik ekipleri takograf kayıtlarına göre tırın hareket etmediği tespit etti. Tıra binerek bir süre yolculuk yapan ekipler, takograf ile kilometre göstergesinin aynı olmadığını belirleyerek araçta ayrıntılı inceleme yaptı.

HIZ GÖSTERGESİNİ DEVRE DIŞI BIRAKTIĞI BELİRLENDİ

Sürücünün, aracın hareket sensörü üzerine mıknatıs yerleştirilmek suretiyle veri aktarımının engellediği, yolculuk ettiği halde istirahat etmiş gibi kayıtlara girdirmek istediği, hız göstergesinin devre dışı bırakmak suretiyle hız ihlallerinin kayıtlara girmesini engellemeye çalıştığı belirlendi.

Tır sürücüsünden mıknatıslı hile!

Trafik ekiplerince, tır sürücüsüne ilgili karayolları kanun maddelerini ihlal etmekten cezai işlem uygulandı.

Tır sürücüsünden mıknatıslı hile! ile ilgili etiketler TIR mıknatıs
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.