Timothy Ash’ten FT’ye ince ayar geldi: Türk turizmi ucuz değil, kaliteli

Ünlü ekonomist Timothy Ash, Financial Times’ın (FT) Türkiye halkında yazdığı, kur artışının Türk turizmini ucuzlattığı bu nedenle de patlama yaptığı yazısını düzeltti. Ash, Twitter’dan turizm sektörünün ucuz olmadığını, kaliteli tesis ve hizmetin Avrupalıları çektiğini yazdı.

İbrahim Acar
İbrahim Acar

Financial Times editörü Adam Samson’un Türkiye’nin, kur artışı nedeniyle turizmde ucuzladığı için dolduğunu yazmasına itiraz etti.

Adam Samson, FT’deki haberinde, Türk işletmecilerin “Doldu, hepimiz doluyuz, bu yüzden gülümsüyorum” dediğini yazarak, Tatilcilerin zayıf liradan faydalanmasıyla Türkiye'nin turizm sektörü yeniden canlanıyor” diye bir yorum yaptı.

Kapadokya merkezli Türk turizmini yazan Samson, Türk turizmindeki canlanmanın kur artışından kaynaklandığını yazdı. Ünlü ekonomist Timothy Ash ise Twitter’dan yaptığı yorumda Türkiye’de turizm sektörünün ucuz olmadığını, turizmin Avrupa vatandaşlarının Türk turizmindeki kaliteli tesisler ve mükemmel hizmet için geldiğini yazdı. Ash, “Türkiye, nominal olarak zayıf olan liraya rağmen gerçekten ucuz değil. Fiyatlar amortismanı çok hızlı yakaladı. Döviz kuru geçişi muazzam oldu. Türkiye, pazarlama, harika hizmet sunumu, Covid sonrası Avrupa'da seyahat etme arzusu nedeniyle iyi gidiyor” dedi.

Timothy Ash’ten FT’ye ince ayar geldi: Türk turizmi ucuz değil, kaliteli ile ilgili etiketler Financial Times Türkiye truzim Timothy Ash
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.