TikTok'a 18 yaş altı kullanıcılar için 60 dakika sınırı getirildi

Sosyal medya devi TikTok, 18 yaş altındaki kullanıcılar için yeni bir dizi özellik duyurdu. Bunlar arasında 18 yaş altı kullanıcılar için 60 dakikalık ekran süresi sınırı da var.

Dünyanın ne popüler sosyal medya platformlarından olan TikTok, uzun süredir gençler üzerinde olan olumsuz etkileri nedeniyle eleştiriliyor. TikTok da bu noktada bir dizi yeni karar aldı ve uygulamaya koydu.

TikTok'tan yapılan açıklamaya göre; platforma eklenecek özellikler arasında ekran süresi kısıtlama, ebeveynlere çocukların TikTok’u kullanma konusunda daha fazla kontrol imkânı sağlayan ‘Aile Eşleşmesi’ modu gibi yenilikler var.

18 YAŞ ALTI İÇİN 60 DAKİKA EKRAN SÜRESİ SINIRI

TikTok'a 18 yaş altı kullanıcılar için 60 dakika sınırı getirildi

TikTok, 18 yaş altı her TikTok kullanıcısına otomatik olarak günlük 60 dakikalık ekran sınırı getireceğini duyurdu. Varsayılan olarak ayarlarda sınırlı olarak seçilecek bu özellik açıkken, sınıra ulaşan gençler izlemeye devam edebilmek için şifre girmesi gerekecek. Fakat bu özelliğin tamamen devre dışı bırakılabildiğini de belirtelim. Ayrıca platform, 100 dakikanın üzerinde izlerlerse gençlerin yeni bir sınır belirlemesinin gerekeceğini söylüyor.

Öte yandan süre sınırlamasının 13 yaş altı kullanıcılar için de geçerli olacağı söyleniyor. Bu durumda, ekran süresi sınırına ulaşılırsa 30 dakikalık ek izleme süresi için ebeveynlerin şifre girmesi gerekecek. Ebeveynler, bu şifreleri kendi belirleyebilecek.

TikTok'tan yapılan açıklamada bu uygulamanın ekran süresi konusunda insanları bilinçlendirmek için yapıldığı belirtiliyor. Ayrıca gençlere her hafta ekran sürelerini özetleyen bir bildirim de gönderilecek. Böylece reşit olmayan insanların konu hakkında daha bilinçli olması sağlanacak. Dev platforma göre, özelliklerin test süresinde ekran yönetimi araçlarının kullanımını %234 arttığı da gözlemlendi.

'AİLE EŞLEŞMESİ' MODU

TikTok'a 18 yaş altı kullanıcılar için 60 dakika sınırı getirildi - Resim : 2

TikTok, ebeveynlerin çocuklar üzerinde kontrolünü artıran ‘Aile Eşleşmesi’ modu için de yenilikler getirdi. Artık ebeveynler, çocukları için özel ekran süreleri belirleyebilecek. Ayrıca, uygulamada geçirilen sürenin özetini, TikTok’un ne kadar açıldığını, gece ve gündüz harcanan toplam sürenin dökümünü sağlayan ekran süresi kontrol paneli de moda eklenecek. İlaveten, ebeveynlerin genç kullanıcıların bildirimlerini sessize alabileceği bir ayar da bu moda eklenecek.

 UYKU HATIRLATICISI

TikTok'a 18 yaş altı kullanıcılar için 60 dakika sınırı getirildi - Resim : 3

Yapılan açıklamada herkesin yakında haftanın her günü için kendi ekran süresi sınırlamasını ve bildirimleri sessize alma zamanını ayarlayabileceği belirtildi. Buna ek olarak 'Uyku Hatırlatıcısı' özelliği de platforma eklendi. Kullanıcılar, hatırlatıcıyı istediği bir saate ayarlayabilecek ve gelen bir bildirimle ne zaman uygulamadan çıkması gerektiğini görebilecek.

Yeni özellikler önümüzdeki haftalarda tüm kullanıcılara ulaşmış olacak.

TikTok'a 18 yaş altı kullanıcılar için 60 dakika sınırı getirildi ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.