TikTok yaş sınırında değişikliğe gitti!

TikTok kullanıcı güvenliği için yaş sınırında değişiklik yaptığını açıkladı. Yapılan değişikliğe göre canlı yayın açma sınırı 16'dan 18'e yükseldi. Bu yenilik 23 Kasım'dan itibaren kullanılmaya başlanacak.

En popüler sosyal medya uygulaması TikTok, yaş sınırında değişikliğe gitti. Şimdiye kadar canlı yayında yaş sınırı 16 iken şimdi alınan kararla 18'e çıkarıldı. İlerleyen haftalarda kullanıma sunulacak özellik söz konusu yayınların cinsellik, pornografi veya şiddet içerebileceği anlamına gelmiyor. Zira platform bu tür içeriklere izin vermiyor.

TikTok yaş sınırında değişikliğe gitti!

TikTok yetişkinlere yönelik canlı yayınlara örnek olarak şunları gösterdi: Belki de bir şaka, 18 yaş ve üzerine daha uygundur veya bir kişi, hayatındaki zor bir deneyim hakkında konuşurken, yayının yetişkinlerle sınırlı olduğunu bilince daha rahat hissedebilir. Bir kullanıcının canlı yayın açması için yaş sınırının 23 Kasım itibarıyla 16'dan 18'e çıkarılacağı da bildirildi. Değişikliğin, kullanıcıları güvende tutma çalışmalarının bir parçası olduğu kaydedildi.

TikTok ayrıca, canlı yayınlara farklı kullanıcıların eklenmesini sağlayan "Multi-Guest" özelliğine de yenilikler getirdi. Bu özellik ile artık isteyenler, canlı yayınlarını 5 diğer kullanıcıyla birlikte gerçekleştirebilecek.

Şirket, "Anti-Instagram" olarak da adlandırılan BeReal'ı kopyaladığı yeni uygulama ve ek özelliğini geçen ay yayımlamıştı. Platform, TikTok Now'ın "sizin için en önemli insanlarla en hakiki anlarınızı paylaşmak için günlük bir fotoğraf ve video deneyimi" olduğunu belirtmişti.

BeReal gibi, Now'da da kullanıcılar günde bir kez bildirim alıyor ve hemen ardından kısa bir video kaydetmeleri veya bir fotoğraf paylaşmaları isteniyor.

TikTok Now uygulaması ABD'de, ana uygulamanın bir parçası iken, Türkiye gibi pek çok ülkede TikTok Now uygulamasını ayrıca indirmek gerekiyor.

TikTok yaş sınırında değişikliğe gitti! ile ilgili etiketler TikTok
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul Boğazı köpürüyor! Korkutan görüntü...

İstanbul Boğazı'nın bir ucundan diğer ucuna doğru uzanan köpük yoğunluğu korkuttu. Havadan çekilen köpük yoğunluğu akıllara müsilajı getirdi.