TikTok tepki çeken itirafta bulundu: Gazeteciler gizlice takip edildi!

Popüler sosyal medya platformu TikTok, kan donduran bir itirafta bulundu. ABD tarafından casusluk uygulaması olarak nitelendirilen TikTok, "Gazeteciler gizlice takip edildi" dedi.

Müzikli videoların yayımlandığı sosyal medya platformu TikTok, Amerika Birleşik Devletleri tarafından 'Casusluk uygulaması' olarak adlandırılıyor. Uygulamayı geliştiren ByeDance'in yönetim kadrosu Forbes tarafından ortaya atılan iddialara yönelik şirket içi bir soruşturma başlatmaya karar vermişti. Yapılan soruşturma nihayetinde tamamlandı.

TikTok tepki çeken itirafta bulundu: Gazeteciler gizlice takip edildi!

Yapılan soruşturma neticesinde ByteDance tarafından yapılan ilgili açıklamada TikTok'ta çalışan bazı kişilerin gazetecilerin IP adresini yasa dışı yollarla ele geçirdiği belirtildi. Gaazetecileri ilgilendiren soruşturmada bu suçu işleyen kişilerin amacı öğrenildi. Amaçları Gazetecilerin yerini gizlice tespit edip onlarla aynı adreste rast gelmeye çalışmak.

Ayrıca bu gazetecilerin kişisel verilerini de ele geçiren ilgili TikTok çalışanlarının kafayı Çin ve TikTok aleyhine konuşan kişilere taktığı öğrenildi. Bu soruşturmanın sonucunda Chris Lepitak görevden alındı ve Song Ye istifa etti.

ByteDance CEO'su Rubo Liang bu konu hakkında Forbes'a şunları söyledi: “Bu konudan haberdar edildiğimde çok üzüldüm. Eminim siz de üzgünsünüz. Birkaç kişinin görevini kötüye kullanması yüzünden uğrunda oldukça emek harcadığımız kamu güvenilirliğimiz derinden sarsılacak. Bu olayın hepimize ders olacağına inanıyorum.”

TikTok tepki çeken itirafta bulundu: Gazeteciler gizlice takip edildi! ile ilgili etiketler TikTok
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul Boğazı köpürüyor! Korkutan görüntü...

İstanbul Boğazı'nın bir ucundan diğer ucuna doğru uzanan köpük yoğunluğu korkuttu. Havadan çekilen köpük yoğunluğu akıllara müsilajı getirdi.