TikTok e-ticarette yükselme hedefine girdi

7'den 70'e herkesin aktif olarak kullandığı sosyal medya platformu TikTok, tamamen e- ticarete girerek, e-ticaret dünyasının önemli bir ismi olmak istiyor..

İlk çıktığı zamanlar pek ilgi görmeyen, dalga geçilen TikTok kısa bir zamanda büyüyerek en popüler uygulamalar arasına girdi. 

Küçüğünden büyüğüne her yaş kullanıcının aktıf olarak kullandığı TikTok, dünyanın en çok kullanıcısı olan sosyal medya uygulamaları arasında 5. sırada yer alıyor.

Şirket bu potansiyelini kullanabilmek ve koruyabilmek için alternetif yollar arayışına girdi. TikTok aslında bir süredir TikTok Shop adı altında e-ticaret faaliyetleri yürüyor. Ancak bu mağaza sadece Güneydoğu Asya ve Birleşik Krallıklar’da aktif.

TikTok e-ticarette yükselme hedefine girdi

e- ticaret alanında bir adım yükselerek, mevcut potansiyelini daha yükseltmek istiyor. Gerek ürün çeşitliliği gerekse de günlük satış hacmi bakımından hala çok iyi seviyelere geldiği söylenemez. İşte şirketin LinkedIn hesaplarını inceleyen bazı analistler, TikTok’un e-ticarete yönelik pek çok iş ilanı açtığını tespit etti.

Bununla birlikte daha önce Amazon, Microsoft, eBay gibi platformlarda çalışan pek çok üst düzey ismin, artık TikTok bünyesinde bulunduğu da fark edildi. TikTok'un burada yapmış olduğu gelişmelere bakılırsa e-ticaret hacmini arttırmak ve bu konuda özelliklere gençlere hitap eden devasa bir e-ticaret sistemi kurmak niyetinde.

 

 

TikTok e-ticarette yükselme hedefine girdi ile ilgili etiketler TikTok
GÜNÜN VİDEOSU

İran Cumhurbaşkanı Reisi’nin helikopter kazası enkazına ulaşma anına ait görüntü paylaşıldı

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin hayatını kaybettiği helikopter kazası enkazına ulaşma anına ait görüntü paylaşıldı.