Tıkır tıkır maaşını aldığı ortaya çıktı

Adı Yeşim Meltem Şişli... Geçtiğimiz ocak ayında İSMEK'li kadın çalışanlara başörtüleri ve diğer başka özellikleri üzerinden çirkin sözler sarfettiği iddiası ile gündeme gelmiş, tepkiler üzerine İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Şişli'nin açığa alındığını açıklamıştı. Ancak, İBB Temel Haklar Komisyonu'nun bu konuyla ilgili hazırladığı raporda Şişli'nin açığa alınmadığı, görevini başkasının yaptığını onun da maaşını tıkır tıkır aldığı ortaya çıktı.

CHP'li Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İstanbul Büyükşehir Belediyesinde (İBB) Temel Haklar Komisyonu 2020'nin ilk günlerine damga vuran, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli'nin İSMEK'in kadın çalışanlarına hakaret etmesiyle ilgili raporunu tamamladı.

Şişli'nin, İSMEK'te çalışan başörtülü kadınları aşağılamış ve ayrımcı bir üslupla kişilik haklarına saldırdığı iddiası ile hakkında 9 yıla kadar hapis cezası istenmişti. 

AÇIĞA ALINMADI ÜCRETLERİ EKSİKSİZ ÖDENDİ

İBB Başkanı İmamoğlu bu skandal üzerine Yeşim Meltem Şişli'nin açığa alındığını açıklamıştı.

Ancak bunun doğru olmadığı, hatta ücretlerini de ekseksiz aldığı hazırlanan raporla ortaya çıktı.

Raporu okuyan Meclis 1. Başkanvekili Zeynel Abidin Okul, Yeşim Meltem Şişli'nin görevinden açığa alınmadığını, yalnızca görevlerini başka bir Genel Sekreter Yardımcısının vekaleten yürüttüğünü ücretlerinin tam olarak kendisine ödendiğinin öğrenildiğini ifade etti.

Avrasya Gösteri Merkezi'ndeki İBB Meclisi eylül ayı ikinci oturumunda raporun detaylarını katılanlara açıklayan Temel Haklar Komisyonu Başkanı Kadir Çakır, komisyonun, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli'nin 19 Ağustos 2019 tarihinde belediyede yaptığı toplantıda bulunan kişilerle görüştüklerini söyledi.

Meltem Şişli'nin, söz konusu toplantıda tamamı kadın olan İSMEK bölge sorumlularına karşı sarf ettiği ifadelerin nefret söylemi içerdiğini vurgulayan Kadir Çakır, Şişli'nin daha önce çalıştığı TEİAŞ'ta da benzer davranışlar nedeni ile disiplin cezası aldığını sözlerine ekledi.

ŞİŞLİ'NİN ÇİRKİN İFADELERİ RAPORA GİRDİ

Çakır, Meltem Şişli'nin, toplantıda bekar olanlara, 'İtfaiyecilerle tanıştıralım, eşleştirelim.', başörtülü olanlara, 'Kapalısınız, toplu taşımalarda ter içinde kalırsınız, kokarsınız… Markalı başörtüler ve çantalar görüyorum, havaya kaldırın… Bu şekilde çalışma olmaz'," dediğini, Şişli'nin grubun geneline ise 'Diksiyonlarınız çok kötü, formasyonlarınız da yok, sizler için ne yapacağımıza bakacağız...' ifadelerini sarf ettiğini, (Peçetenin ucundan tutup sallamak sureti ile) 'Siz işin ucundan tutmuşsunuz, siz kendinizi yönetici mi zannediyorsunuz, siz karın tokluğuna çalışmışsınız, başkaları da malı götürmüş.' diye konuştuğunu ifade etti..

Tıkır tıkır maaşını aldığı ortaya çıktı

İSMEK'Lİ KADINLAR DEPRESYONA GİRDİ

Şişli'nin hem sözel hem de vücut dili ile nefret söyleminde bulunduğunun altını çizen Çakır, bu söylemlerin toplantıya katılan kişilerde mesleki bütünlük ve benlik duygusunun zedelenmesi, güven duygusunun yitirilmesi, depresyon, huzursuzluk, utanç, korku, öfke ve endişeye neden olduğunun tespit edildiğini söyledi.

EKREM İMAMOĞLU KAMUOYUNU YANILTMIŞ!

İSMEK'li çalışanların haklı bir neden olmaksızın tazminatsız şekilde işten çıkarıldığı bilgisini paylaşan Kadir Çakır, Yeşim Meltem Şişli'nin ise bilinenin aksine açığa alınmadığını belirtti. 

Çakır, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından kamuoyuna yapılan açıklamalarda olaya ilişkin soruşturma başlatıldığı ve İBB Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli'nin görevinden açığa alındığı belirtilmesine rağmen, Şişli'nin görevinden açığa alınmadığı, yalnızca görevlerini başka bir Genel Sekreter Yardımcısının vekaleten yürüttüğü, ücretlerinin ise eksiksiz olarak kendisine ödendiğinin öğrenildiğini açıkladı.

CHP'LİLERDEN RAPORA ŞERH

Komisyonun CHP'li üyesi Orhan Çakır ise bir bölge sorumlusunun şikayette bulunmadığını ve ifadesinde suçlamaların haksız olduğunu ileri sürdüğünü ileri sürerek raporun baştan sona Şişli hakkında yargısız infaza dönüştüğünü iddia etti.

Çakır, ayrıca CHP'li üyeler olarak komisyon raporuna şerh koyduklarını da söyledi.

 

Tıkır tıkır maaşını aldığı ortaya çıktı ile ilgili etiketler İBB İSMEK hakaret Ekrem İmamoğlu Yeşim Meltem Şişli İBB Temel Haklar Komisyonu Kadir Çakır
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.