Ticari kredi faizleri yüzde 52,19 yükseldi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, 8,5’e kadar düşürdüğü faizleri yeni ekonomi politikalarına paralel yüzde 40’ a kadar çıkardı. 24 Kasım haftası itibariyle ortalama ticari kredi faizi yüzde 52,19 ile 2002'den bu yana en yüksek seviyeye çıktı. İşte detaylar...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, verilerine göre, ticari kredi faizleri yüzde 52,19 ile 21 yılın zirvesine çıktı. Bireysel kredi faizleri ise yüzde 60 seviyesindeki seyrine devam ediyor.

Ticari kredi faizleri yüzde 52,19 yükseldi

Seçimlerden önce yüzde 34,19 düzeyinde bulunan ihtiyaç kredisi faizleri 20 Ekim itibarıyla yüzde 61,33’e kadar çıktı. Ticari kredi faizleri zirveye çıkarken Bireysel kredi faizlerinde de ortalama yüzde 60 seviyesindeki seyir devam etti.

TÜKETİCİ KREDİLERİNDE BÜYÜME 2021’DEN BU YANA EN YAVAŞ SEVİYEDE

Bloomberg’te yer alan habere göre, kredi faizlerinde yukarı yönlü ivme korunurken kredi büyüme hızlarında ticari kredilerin bireysel segmentten daha ilerde olduğu izlendi.

BDDK verilerine dayanarak yapılan hesaplamalarda tüketici kredilerinde büyüme yüzde 10,4 seviyesine geriledi. Böylelikle Temmuz 2021'den bu yana en yavaş seviyeye indi. Ticari kredi büyüme hızı ise yüzde 19 seviyesinde gerçekleşti.

BİREYSEL KREDİ BÜYÜMESİNDE NORMALLEŞME BAŞLADI"

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, İstanbul Sanayi Odası Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı'na katıldı. Erkan "Bireysel kredi büyümesinde normalleşme başladı. Adımlarımızın kredilerde yeterli finansal sıkılığı sağladığını düşünüyoruz.  Ticari kredi büyümesi süreklilik gösteriyor ve dengeli yapıda" ifadelerini kullandı.

 
Ticari kredi faizleri yüzde 52,19 yükseldi ile ilgili etiketler ekonomi Merkez Bankası kredi faiz
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.