"Ticaret savaşlarının bize faydası olacak"

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, ABD Başkanı Trump'ın başlattığı ticaret savaşının Türkiye'ye yarayacağını açıkladı.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, AA Finans Masası canlı yayın konuğu oldu. Kaan, AA Finans Haberleri Editörü Yılmaz Yıldız, Finans Haberleri Editör Yardımcısı Hasan Arslan, muhabirler Mücahit Eker, Murat Birinci ve Handan Güneş'in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

ABD Başkanı Trump'ın başlattığı ve büyük oranda AB, Çin'e yönelik olan vergi artışları ve karşı hamlelerle ticaret savaşına dönüşen yeni süreci değerlendiren Kaan, "Ticaret savaşlarının bize faydası olacak, çünkü daha ekonomik ve köprü pozisyonu olan yerlere yatırım yapıyorlar." dedi. 

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'a geçtiğimiz günlerde yaptıkları ziyarete ilişkin bilgi veren Kaan, "Merkez Bankası ya da dövizle ilgili açıklamaların tek elden çıkması bizim için çok önemli' dedik. Kurda maksimum seviyenin 4,30 gibi olduğunu düşünüyoruz. Bunun üstü köpük oluyor. Şu anki kurun iş dünyası için ihracat açısından çok iyi bir yerde olduğunu düşünüyoruz" ifadesini kullandı. 

Vergi ve faizlerle ilgili de konuşan Abdurrahman Kaan, "Vergi sisteminin sadeleştirilmesi gerek. İş adamı olarak bizler daha sade vergi sistemiyle hareket etmek istiyoruz. Faiz konusunda özellikle hassasız. Birilerinin faizle piyasaya ayar vermesini doğru bulmuyoruz.Faiz artırmak, artık Türkiye'de kuru baskı altına alacak bir unsur değil." diye konuştu.

"Ticaret savaşlarının bize faydası olacak" ile ilgili etiketler müsiad başkanı abdurrahman kaan ticaret savaşları vergi sistemi faizler
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.