Ticaret Bakanlığı’ndan 6.4 milyarlık dev tahsilat atağı

Ticaret Bakanlığı, 2023 yılında Rehberlik ve Teftiş Kurulu Başkanlığı’nca gerçekleştirilen denetimler neticesinde tahakkuk ettirilen kamu alacağı toplamının 6,4 milyar TL olduğunu açıkladı. İşte detaylar...

İbrahim Acar
İbrahim Acar

Bakanlık, bu alacakların tahsili için çalışma başlattığını belirterek, “Ticaret Bakanlığı olarak iç ve dış ticarette haksız rekabete konu olabilecek fiilleri engellemek, ticaretin güvenle yapılmasını sağlamak, Bakanlığımızın ve Hazinenin haklarını koruyucu tedbirler almak amacıyla incelemelerimiz ve soruşturmalarımız titizlikle devam etmektedir.” açıklamasını yaptı.

Ticaret Bakanlığı’ndan 6.4 milyarlık dev tahsilat atağı
 
2023 Yılında 2 bin 194 adet raporun düzenlendiğini belirten Ticaret Bakanlığı, 789 Milyon TL ek vergi tahakkuku ve 5,7 Milyar TL idari para cezası uygulandığını belirtti.
 
Yapılan açıklamada şöyle denildi: “Bu kapsamda gümrük, iç ticaret ve dış ticaret konularında tespit edilen usulsüz işlemlere ilişkin 2023 yılında gerçekleştirilen teftiş, inceleme, denetleme ve soruşturmalar kapsamında 2.194 adet rapor düzenlenmiş olup, bu raporlar neticesinde toplam 789 Milyon TL ek vergi tahakkuku ve 5,7 Milyar TL idari para cezası olmak üzere, toplam 6,4 Milyar TL kamu alacağının tahsil işlemlerine başlanılmıştır.

Ticaret Bakanlığı olarak, piyasa işleyişini bozucu, adil rekabet şartlarına uygun olmayan, kamu zararına yol açan girişimlerin takibi azami hassasiyetle yapılmakta olup, bütün sektörlerde mevzuata aykırı işlemleri engellemek, devletimizin ekonomi politikalarını etkili bir şekilde uygulamak için çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir.”

Ticaret Bakanlığı’ndan 6.4 milyarlık dev tahsilat atağı ile ilgili etiketler ekonomi Ticaret Bakanlığı
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.