Ticaret Bakanı Ömer Bolat: İsrail ile ticaret yapan devlet şirketimiz yok!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İsrail ile ticaret yapan devlet şirketimizin olmadığını duyurarak, "Ticareti aralarında uluslararası firmaların da bulunduğu özel sektör yapıyor. " dedi.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat , Gazeteci Kemal Öztürk'e özel açıklamalarda bulundu. 

"İsrail ile ticaret yapan devlet şirketi bulunmuyor." diyen Bakan Bolat, "Ticareti aralarında uluslararası firmaların da bulunduğu özel sektör yapıyor. " ifadelerini kullandı. 

"BOYKOTLAR NEDENİYLE DÜŞÜŞ ARTARAK DEVAM EDİYOR"

Bakan Bolat ayrıca İsrail ile ticaret hacmimizin savaşın başlamasından bu yana %50 düştüğünü belirterek iptaller ve boykotlar nedeniyle düşüşün artarak devam ettiğini duyurdu. 

İşte Bakan Bolat'ın açıklamaları: 

İsrail ile ticaret yapan devlet şirketi bulunmuyor.

 Ticareti aralarında uluslararası firmaların da bulunduğu özel sektör yapıyor. İsrail ile Ticaret hacmimiz 2022 yılında 9.4 Milyar dolardı. 7 Ekim’de savaşın başlamasından bu yana ülkemizden İsrail’e yapılan ticarette % 50 düşüş oldu. İptaller ve boykotlar nedeniyle düşüş artarak devam ediyor.

 

Ticaret Bakanı Ömer Bolat: İsrail ile ticaret yapan devlet şirketimiz yok! ile ilgili etiketler Ömer Bolat Ticaret Bakanlığı İsrail
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.