Ticaret Bakanı Muş talimat verdi: KDV indirimini fiyatlara yansıtmayanlara ağır yaptırım gelecek

Ticaret Bakanı Mehmet Muş gıda fiyatlarındaki KDV indirimi konusunda açıklamalar yaptı. İndirimin uygulanması için denetimlerin artacağını belirten Bakan Muş, "Yapacağımız denetimler neticesinde KDV indirimini fiyatlara yansıtmayan ve haksız fiyat artışlarıyla vatandaşlarımızı mağdur eden marketlere en ağır yaptırımları uygulayacağımızdan kamuoyunun hiçbir şüphesi olmasın" dedi.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş KDV düzenlemesi ile ilgili açıklamada bulundu. Bakan Muş, ‘Gıda ürünlerinde KDV’nin %8’den %1'e indirilmesi düzenlemesinin amacına ulaşması için gerekli tedbirleri ivedilikle alıyoruz. 81 ilimizdeki Ticaret Müdürlüklerimize talimatımızı verdik. Pazartesi günü itibariyle denetimlerimizi daha da yoğunlaştıracağız’ ifadelerini kullandı.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş KDV düzenlemesi ile ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Gıda ürünlerinde KDV’nin %8’den %1'e indirilmesi düzenlemesinin amacına ulaşması için gerekli tedbirleri ivedilikle alıyoruz.

81 ilimizdeki Ticaret Müdürlüklerimize talimatımızı verdik.

Pazartesi günü itibariyle denetimlerimizi daha da yoğunlaştıracağız.

Yapacağımız denetimler neticesinde KDV indirimini fiyatlara yansıtmayan ve haksız fiyat artışlarıyla vatandaşlarımızı mağdur eden marketlere en ağır yaptırımları uygulayacağımızdan kamuoyunun hiçbir şüphesi olmasın.

Ticaret Bakanı Muş talimat verdi: KDV indirimini fiyatlara yansıtmayanlara ağır yaptırım gelecek ile ilgili etiketler Mehmet Muş Gıda İndirim KDV denetim
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.