THY Euroleague şampiyonu Anadolu Efes yurda döndü

Ergin Ataman: "Anadolu Efes, Avrupa basketbolunun en organize, en düzgün organizasyonlarından biri. Sadece şampiyonluklar değil, Türk sporuna kazandırdığı oyuncular, Türk gençlerine yapmış olduğu imkanlar var. Ben de görevimi yapıyorum. Türk insanının neler başarabileceğini hep birlikte gösteriyoruz."

THY Euroleague şampiyonu Anadolu Efes, yurda döndü... Köln'de düzenlenen Final Four'da Katalan devi Barcelona'yı 86-81 mağlup ederek şampiyon olan Lacivert-Beyazlılar, taraftarı tarafından İstanbul Havalimanı'ndan coşkuyla karşılandı.

Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan koç Ergin Ataman, "Bu sene görevi tamamladık. Tabii ki şimdilik tamamladık. Euroleague kupasını aldık. En büyük kupayı aldık. Türk basketbolunu en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceğiz. Ben buradan tüm ekip arkadaşlarıma, oyuncularıma ve bizi destekleyen ekran başında yüzbinlerce vatandaşımıza çok teşekkür ediyorum. Dünden beri herkesin büyük bir sevgisi, saygısı, ilgisi var. Cumhurbaşkanımız’dan, siyasi partilerimizden, belediye başkanlarımızdan herkese çok teşekkür ediyorum. Türk halkına bizle tek yürek olduğu için çok teşekkür ediyorum. Söz vermiştik, yerine getirdik. O açıdan gururluyum" diye konuştu.

Kariyerinin 4. Avrupa kupası olduğunun hatırlatılması üzerine Ataman, "Daha devam eder. Yeter ki bu kadar güzel organizasyonlar olsun. Anadolu Efes, Avrupa basketbolunun en organize, en düzgün organizasyonlarından biri. Sadece şampiyonluklar değil, Türk sporuna kazandırdığı oyuncular, Türk gençlerine yapmış olduğu imkanlar var. Ben de görevimi yapıyorum. Türk insanının neler başarabileceğini hep birlikte gösteriyoruz. Takımımızda çok değerli Türk oyuncularımız var. Sertaç Şanlı bu takımın en önemli oyuncularından biri oldu. Takım kaptanımız Doğuş Balbay kupayı havaya kaldırdı. Genç oyuncularımız var. O açıdan da ayrı bir mutluluk yaşıyorum" şeklinde konuştu.

 THY Euroleague şampiyonu Anadolu Efes yurda döndü - Resim : 4

DOĞUŞ BALBAY: "Lig sonunculuğundan, Final-Four’a yükseldik, final oynadık. Geçen sezon pandemi nedeniyle beyaz sezon ilan edildi ve domine ederek devam ettiğimiz sezondu. Belki de geçen sene bu kupayı ülkemize getirebilecekken maalesef sağlık nedeniyle yarıda kalan bir sezonu buruk bir sevinçle bitirdik. Bu sezon yine covidden dolayı belirsizlikler vardı. Hem yönetimimiz, hem teknik ekibimiz çok kararlıydı. Onların sayesinde çekirdek kadromuzu koruyabildik 3 sene boyunca. Birbirimizi çok iyi tanıyan bir ekibiz. Bence bunun da meyveleri 3. yılın sonunda aldık. Bunu da zaten bu sene oynadığımız basketbolla, Avrupa’ya damga vurarak gösterdik. Bu kupa onun meyvesi"

SHANE LARKİN: “Bu kupayı evimize getirdiğimiz mutluyuz. Uzun bir sezondu ama biz iyi şeyler başardık ve takımımla beraber mutluyum. Kupayı Türkiye’ye, evimize getirdiğimiz için mutluyuz.”

RODRİGUE BEAUBOİS: “İnanılmaz hissediyorum. Çok inanılmaz bir durum. Çok uzun bir sezonda beraber seyahat ettik. Finalde inanılmaz bir şey başardık ve çok gururluyum.”  

THY Euroleague şampiyonu Anadolu Efes yurda döndü ile ilgili etiketler Anadolu Efes Ergin Ataman

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.