THY deprem sonrası duyurdu: uçak biletleri 100 TL’ye düştü! 13 Şubat’a kadar geçerli

Deprem bölgesindeki çalışmaları destek olabilmek adına uçaklarını sahaya süren Türk Hava Yolları (THY), bölgedeki vatandaşların dönüşlerinin engellenmemesi için de harekete geçti.

Dün sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki ayrı büyük deprem atlatan Türkiye’de başta depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş olmak üzere 10 il etki altında kaldı. Göçüklerde devam eden arama kurtarma çalışmalarının aksine meydana gelen aksaklılar nedeniyle uçak seferleri de ikinci bir duyuruya kadar durduruldu. Bölgedeki vatandaşların mağdur olmaması için harekete geçen Türk Hava Yolları (THY) ise, yeni bir duyuru gerçekleştirdi.

Bölgede gerçekleşen çalışmaları destekleyebilmek adına deprem bölgesine aktarılan insanı yardım malzemeleri taşıyan uçaklarının dönüş seferlerini vatandaşlara açma kararı alan THY, seferlerin yalnızca dört ilden gerçekleştirileceğini bildirdi. Seferlerde fiyatı da sabitleyen THY adına açıklamayı yapan ise THY Basın Müşaviri Yahya Üstün oldu. İşte Yahya Üstün’ün açıklaması…

THY, 4 İLDEN SEFERLERİ BAŞLATTI

THY deprem sonrası duyurdu: uçak biletleri 100 TL’ye düştü! 13 Şubat’a kadar geçerli

Deprem bölgesine gerçekleştiren yardım uçuşları hakkında bilgi veren THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, deprem bölgelerine insani yardım malzemeleri ve arama kurtarma ekiplerinin ulaşması için AFAD koordinasyonunda operasyonlarını sürdürdüklerini dile getirdi. Bu kapsamda 9’u kargo uçağı olmak üzere toplamda 47 uçuş gerçekleştirdiklerini bildiren Yahya Üstün, seferleri başlatacaklarını da belirtti.

Bilindiği üzere, deprem nedeniyle uçuş seferleri durdurulmuştu. Henüz normale dönmeyen ve açığa alınan uçak biletlerinin yaratacağı mağduriyeti göz önüne alan THY, yeni bir karar aldı. Sadece Adana, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Elazığ’dan olmak üzere dönüş uçuşu hizmeti verecek olan THY, kararı kamuoyu ile paylaştı.

BİLET FİYATLARI 100 TL’YE SABİTLENDİ

13 Şubat 2023 tarihine kadar Adana, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Elazığ’dan dönüş uçuşu gerçekleştirecek olan THY adına açıklama yapan Yahya Üstün, uçuşların 100 TL’ye sabitlendiğini bildirdi. Üstün’ün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ise şu ifadeler yer aldı:

“Giden insani yardım uçaklarımızın dönüş uçuşlarını da vatandaşlarımızın kullanımına açıyoruz. Yolcu düzenini sağlayabilmemiz adına da bu uçuşlar için de rezervasyonunuzu mobil uygulamamız ve web sitemiz üzerinden oluşturabilirsiniz. Hem bu uçuşlarımız hem de Adana, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Elazığ'dan İstanbul'a olan tüm uçuşlarımızı 13 Şubat'a kadar vergiler dahil 100 TL olarak sabitliyoruz.”

THY deprem sonrası duyurdu: uçak biletleri 100 TL’ye düştü! 13 Şubat’a kadar geçerli ile ilgili etiketler THY Türk Hava Yolları uçak deprem
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.