Thomas Cook battı, Sözcü Türkiye'yi suçladı!

Dünyanın en büyük tur operatörlerinden olan İngiliz şirketi Thomas Cook'un iflas etmesinin ardından Türkiye'de bulunan turistler ülkelerine dönmeye başladı. Sözcü ise bu durumu 'Türkiye'den kaçış başladı' başlığıyla verince büyük tepki çekti. Gelen tepkilerin ardından başlığın değiştirildiği görüldü.

Dünyanın en büyük seyahat şirketlerinden biri olan 178 yılına dayanan Thomas Cook şirketi iflas ettiğini resmen duyurdu.

İngiliz Sivil Havacılık Kurumu’ndan (CAA) yapılan açıklamaya göre; yapılan görüşmelerin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından ticari faaliyetlerin sona erdiğini duyuran şirketin Genel Müdürü Peter Fankhauser, şirketin batışının büyük üzüntü yarattığını da belirtti.

'TÜRKİYE'DEN KAÇIŞ BAŞLADI'

 Birçok ülkede adeta mahsur kalan turistler ülkelerine dönmeye çalışırken Reuters haber ajansı, Dalaman Havalimanı'nda çekilen görüntüyü servis etti.

Sözcü ise sanki bu durumun suçlusu Türkiye'ymiş gibi haberi 'Türkiye'den kaçış başladı' başlığıyla verince büyük tepki çekti. 

Thomas Cook battı, Sözcü Türkiye'yi suçladı!

DÜZELTMEK ZORUNDA KALDILAR

Sözcü, gelen tepkiler üzerine haber başlığını olması gerektiği gibi 'Thomas Cook mağdurları böyle gittiler…' şeklinde düzeltmek zorunda kaldı.

Thomas Cook battı, Sözcü Türkiye'yi suçladı! - Resim : 2

 

Thomas Cook battı, Sözcü Türkiye'yi suçladı! ile ilgili etiketler Sözcü İngiliz Reuters
GÜNÜN VİDEOSU

Slovakya Başbakanı Fico’ya silahlı saldırı!

Slovakya Başbakanı Robert Fico’ya yönelik silahlı saldırı anının görüntüleri ortaya çıkarken, saldırganın 71 yaşındaki Slovakyalı şair ve aktivist Juraj Cintula olduğu belirtildi. Fico’nun ameliyatında ise 3 saat geride kaldı.