Thodex vurgunu nasıl geldi? Mafyayı bile dolandırdı... / ÖZEL HABER

Türkiye dün akşam saatlerinden itibaren kripto para borsası Thodex'i konuşuyor. Genç "iş adamı" Faruk Fatih Özer'in kurduğu sistem bir anda kapanmasıyla yatırımcılar arasında paniğe neden oldu. Özer'in 2 milyar dolarla yurt dışına kaçtığı iddiası var. SuperHaber bu büyük dolandırıcılık iddiasıyla ilgili çok önemli bilgilere ulaştı. Mevlüt Yüksel'in özel haberi...

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Yaklaşık 400 bin yatırımcının işlem yaptığı Thodex borsası kısa süre önce ani şekilde kapandı.

Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in yatırımcıları dolandırarak yurt dışına kaçtığı iddia edildi. Yaklaşık 2 milyar dolar gibi bir paranın da yurt dışına aktarıldığı öne sürülüyor.

SuperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel, Türkiye tarihinin en büyük dolandırıcılık vakası olarak kayıtlara geçecek olayla ilgili çok özel bilgilere ulaştı.

Buna göre, ABD’den yayılan şok ile, bitcoin ve dijital paranın değerinin düşmesi üzerine, Uzakdoğu’da büyük yatırımlar yaparak, bir anda çok büyük miktarda gelir elde etmeyi planlayan Özer ve ortakları büyük zarara uğradı.

Yatırımlarını kaybeden şahıslar, bunun üzerine, Türk yatırımcılara taahhüt ettikleri paraları ödeyemeyecekleri gerekçesiyle firar etme kararı aldı.

Yurt dışına firar ise adım adım organize edildi... Faruk Fatih Özer bağlantılı olduğu 3 kişi ile birlikte ayrı havalimanlarından, ayrı saatlerde yurt dışına çıkış yaptı.

Özer ve arkadaşlarının, bir Baltık Ülkesi’nde hem oturum izni, hem gayrımenkul aldıkları ve burada buluşmak üzere plan yaptıkları bilgisine ulaşıldı. Özer'in ilk olarak ise Türkiye'den uçakla Arnavutluk'a gittiği tespit edildi.

Ayrıca, şahısların dikkat çekmemek için, iki devlet bankasında sadece  10 milyon TL bıraktıkları öğrenildi.

Diğer yandan, Faruk Fatih Özer ile ortaklarının, sadece Türkiye’de değil, Avrupa’da bulunan gurbetçilerden de para topladığı ve uluslararası bir  sistem kurdukları anlaşıldı.

MEDYAYI NASIL KULLANDI? HEDİYE ALAN GAZETECİLER KİM?

Ayrıca Faruk Fatih Özer'in medya ile kurduğu ilişkiler de mercek altında...

Özer'in Türkiye’de bazı medya kuruluşlarındaki yönetici ve ekonomi yazarı ile muhabirlerine pahalı araba, saatler vb. değerli hediyeler vererek, açık ya da gizli reklamlarını yaptırdığı belirlendi.

MAFYAYI DA DOLANDIRDI? TETİKÇİLER PEŞİNDE...

Faruk Fatih Özer’in, en yüksek yatırım aldığı kişilerin ise kara para  aklamak isteyen çok ünlü bazı mafya liderleri oldukları belirtildi.

Bu mafya organizasyonlarının, Faruk Fatih Özer’in gidebileceği olası lokasyonlara tehdit amaçlı özel ekipler göndermeyi planladıkları bilgisi de alındı.

Özer’in, şu an yurt dışında firari durumda bulunan Sedat Peker ile yakın ilişkileri olduğu da edinilen bilgiler arasında.

 

 

Thodex vurgunu nasıl geldi? Mafyayı bile dolandırdı... / ÖZEL HABER ile ilgili etiketler mafya Para Faruk Fatih Özer thodex kripto dolandırıcılık
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.