Thodex CEO'su MHP’li Saffet Sancaklı’nın oğlunun ortağı çıktı

Arnavutluk'a kaçan kripto para borsası Thodex'in CEO'su Faruk Fatih Özer’in MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı’nın oğlu Mert Sancaklı ile ortak olduğu ortaya çıktı. Birlikte Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu da ziyaret eden ortakların, geçen yıl eylül ayında 'Hoppara' adlı bir şirket kurduğu belirlendi.

Kripto para borsası olan Thodex'te işlemlerin durdurulması ve savcılığın başlattığı soruşturmanın ardından şirket ülke gündemine oturdu. 2 milyar dolar değerinde kripto parayla yurtdışına kaçtığı iddia edilen Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer, geride binlerce mağdur bıraktı.

Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre: Kocaelili olan Özer'in geçtiğimiz yıl eylül ayında MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı'nın oğlu Mert Sancaklı ile ortak bir şirket de kurduğu ortaya çıktı.

Thodex CEO'su MHP’li Saffet Sancaklı’nın oğlunun ortağı çıktı

ELEKTRONİK PARA ŞİRKETİ

Kayıtlara göre Hoppara Ödeme ve Elektronik Para Hizmetleri Anonim Şirketi’nin iki ortağı Mert Sancaklı ve Faruk Fatih Özer olduğu görülüyor. 20 Eylül 2020’de kurulan ve merkezi İstanbul Kadıköy olan şirketin amacı İstanbul Ticaret Odası kayıtlarında “Şirketin amacı ve faaliyet alanı ödeme hizmetlerinin verilmesi ve elektronik para ihracıdır” şeklinde tanımlanıyor.

Sancaklı ve Özer’in yönetim kurulu üyesi ve temsile yetkili isimler olduğu şirkette iki ismin yönetim kurulu üyeliğinin 28 Eylül 2023 tarihine kadar süreceği belirtiliyor.

Thodex CEO'su MHP’li Saffet Sancaklı’nın oğlunun ortağı çıktı - Resim : 2

BİRLİKTE BAKAN ÇAVUŞOĞLU'NU ZİYARET ETTİLER

Mert Sancaklı ile çok sayıda fotoğrafı olan Özer, Instagram'da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu da ziyaret ettiği fotoğrafı paylaşmıştı.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu “Faruk Fatih Özer’i tanımıyorum. Şahsın sosyal medyada dolaşan fotoğrafı; 26 Aralık 2019’da Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı’nın oğlu Mert Sancaklı’ya verdiğimiz randevuya eşlik ettiği ziyarette çekilmiştir” demişti.

Thodex CEO'su MHP’li Saffet Sancaklı’nın oğlunun ortağı çıktı - Resim : 3

Thodex CEO'su MHP’li Saffet Sancaklı’nın oğlunun ortağı çıktı ile ilgili etiketler MHP Kocaeli Mevlüt Çavuşoğlu saffet sancaklı
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.