The Economist'in ‘Erdoğan’ korkusu! Manipülasyon başladı…

Yayımladığı her kapakta dünyadaki olaylara ilişkin kehanette bulunarak toplumun algılarıyla oynayan The Ekonomist, yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı manipülatif haber yayımladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 14 Mayıs tarihinde yapılacağı yönünde ifadelerinin ardından Londra merkezli The Economist manipülatif haber yayımladı.

Türkiye’deki seçimlere ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı karalayan ifadeler kullanılan haberde, Türkiye’nin uluslararası arenada yaptığı kritik hamlelere değinildi.

MÜSPET İFADELERLE, MANİPÜLASYON AYNI HABERDE

Söz konusu haberde Cumhurbaşkanı Erdoğan önderliğindeki Türkiye’nin; Suriye, Batı Balkanlar, Doğu Akdeniz ve Afrika’da etkisini artırdığına ve Rusya-Ukrayna Savaşına ilişkin sorunları çözdüğüne ilişkin müspet ifadeler kullanıldı.

The Economist'in ‘Erdoğan’ korkusu! Manipülasyon başladı…

Erdoğan’a yönelik algı operasyonu ve etki ajanlığı yapılan haberde, “giderek istikrarsızlaşan cumhurbaşkanının yönetimindeki ülke, felaketin eşiğinde olduğundan beri. Seçimler yaklaşırken Erdoğan'ın davranışı, bugün derinden kusurlu olan demokrasiyi tam gelişmiş bir diktatörlüğe itebilir.” şeklinde tepki çeken ifadeler kullanıldı.

GİRDİĞİ HER SEÇİMİ KAZANDI!

Londra merkezli gazetenin 2002 yılından bu yana girdiği her seçimi referandumlar dahil başarıyla taçlandıran Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'dikdatör' yakıştırması yapacak kadar körleşmesi tepkiye neden oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı seçimler ve sonuçları ise şöyle:

1994 yerel seçimleri: yüzde 25,19 ile İBB Başkanlığı

2003 milletvekili ara seçimleri: Siirt milletvekili seçildi

2007 genel seçimleri: yüzde 44,07 ile AK Parti birinci parti geldi

2011 genel seçimleri: yüzde 48,27 ile AK Parti birinci parti geldi

2014 Cumhurbaşkanlığı seçimi: yüzde 51,79 oyla Cumhurbaşkanı seçildi

2018 Cumhurbaşkanlığı seçimi: yüzde 52,59 oyla Cumhurbaşkanı seçildi

2007 yılındaki referandum: yüzde 68,95 oyla kabul edildi

2010 yılındaki referandum: yüzde 57,88 oyla kabul edildi

2017 yılındaki referandum: yüzde 51,42 oyla kabul edildi

 

The Economist'in ‘Erdoğan’ korkusu! Manipülasyon başladı… ile ilgili etiketler Londra Recep Tayyip Erdoğan 2023 Seçimleri
GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da huzurevinde çifte cinayet! Saldırı görüntüleri ortaya çıktı... İki elinde bıçakla kaçtı..

Antalya'da huzurevinde işlenen çifte cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor.