TFF ve MHKD'da devrim...

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Merkez Hakem Kurulu (MHK), Türk hakemlerinin fiziksel performanslarının daha iyi hale gelmesi ve gelişmesi için çalışmalarını hızlandırdı ve son dönemde radikal hamleler yaptı. TFF, 13 sezondur Türk hakemlerinin fiziksel performans gelişiminden sorumlu olan ekibin görevine geçtiğimiz aylarda son verirken, MHK yıllardır futbol antrenörlüğü yapan akademik kökenli bir performans ekibi kurdu.

TFF ve MHK, Türk hakemlerinin fiziksel performanslarının daha iyi hale gelmesi ve gelişmesi için çalışmalarını hızlandırdı ve son dönemde radikal hamleler yaptı. TFF, 13 sezondur Türk hakemlerinin fiziksel performans gelişiminden sorumlu olan kişilerin görevine geçtiğimiz aylarda son verirken, MHK yıllardır futbol antrenörlüğü yapan akademik kökenli bir performans ekibi kurdu.

TFF ve MHKD'da devrim...

TFF’de son 13 sezondur Türkiye’de hakemlerin fiziksel performans gelişimlerinden sorumlu olan Prof. Dr. Ali Kızılet ve kızı Dr. Tuba Kızılet’in görevine son verilirken, MHK yıllardır futbol antrenörlüğü yapan akademik kökenli bir performans ekibi kurdu ve ekibin başına yıllarca üst klasman hakemi olarak hizmet etmiş Dr. Çağatay Şahan’ı getirdi. Türkiye’deki hakemlerin fiziksel performanslarını denetleyen UEFA ve FIFA temsilcisi Belçikalı Werner Helsen’in defalarca Ali ve Tuba Kızılet ikilisinden kaynaklı rahatsızlığını federasyona iletmiş olması da, ikilinin gönderilmesi kararında etkili oldu.

Teklifi alır almaz ekip kurma çalışmalarına başlayan Dr. Çağatay Şahan ise Dr. Bülent Kayıtken isminin ekibe dahil olması konusunda ısrarcı olarak, onu da sisteme dahil etti. Aslen “Hareket Bilimci” sıfatına sahip Dr. Bülent Kayıtken; Malatyaspor, Erzurumspor, İstanbulspor, Konyaspor, Kasımpaşa, Beşiktaş, Gençlerbirliği, Kayseri Erciyes, Antalyaspor, Altınordu (Atletic Bilbao görevlendirmeli), FC Wil 1900 ve Boluspor kulüplerinde görev yapmış, tecrübeli ve akademik kökenli bir saha antrenörü.

Dr. Bülent Kayıtken’in de ekibe dahil olmasının ardından, diğer eklenen isimler ise Türkiye’ nin en büyük fitness zincirindeki, üst düzey yöneticilik görevini yürüten üst düzey bireysel performans antrenörlerinden biri olan Hazar Çetinkalp ve birçok kulüpte görev yapmış Hareket Bilimleri Uzmanı Kubilay Şendurur ile Coşkun Peker oldu.

EK BÜTÇE AYRILDI, HALİL ALTINTOP YOĞUN MESAİ HARCADI

MHK, TFF Yönetim Kurulu’nun da desteği ile, şu an Türkiye’nin 4 büyük kulübünün fiziksel performans birimlerinden daha ağır basan bir ekip kurmuş durumda. Federasyon Başkanı olduğu günden itibaren liyakat vurgusu yapan Nihat Özdemir’in bu ekibin çalışmalarına ek bütçe ayırdığı ve Halil Altıntop’un bu oluşum için yoğun mesai harcadığı konuşuluyor. Devre arası kampında Werner Helsen ile tanışan ekip, UEFA ve FIFA temsilcisinden de tam not aldı. Belçikalının, TFF yetkililerine ekipten çok etkilendiğini belirttiği öğrenildi.

Performans ekibinin gelir gelmez köklü değişiklikler yaptığı, elit ve üst klasman hakemlere zorunlu bölgesel antrenmanlar başlattığı, hakemlerin sürekli olarak yağ oranlarını ölçtükleri ve ödül - ceza yönetmeliği hazırlayarak MHK’ye onaylattıkları öğrenildi. Diğer taraftan, sistemin ana sorun kaynağı olarak saptadıkları “il hakemleri” ve “bölgesel hakemlere” müdahale etmek için eylem planı hazırlığında da olan ekibin gelişi ile birlikte, önümüzdeki sezon Türk hakemliğinde çok köklü değişikliklerin yaşanacağı anlaşılıyor.

 

TFF ve MHKD'da devrim... ile ilgili etiketler Türkiye Futbol Federasyonu TFF futbol MHK Süper Lig
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.