Tezgahlara hamsi bereketi geldi

Karadeniz'de havaların soğuması ile birlikte hamsinin artması yüzleri güldürdü. Bu yıl palamutun ardından yaşanan hamsi bolluğu hem balıkçıları hem de vatandaşları sevindirdi. Balıkçılar seferden tonlarca hamsi ile dönerken, tezgahlarda kilosu 10 ile 15 lira arasına kadar geriledi.

"Vira bismillah" diyerek 1 Eylül'de denize açılan ve bol miktarda palamut avlayan balıkçıların yeni sevinci ise hamsi oldu. Karadeniz Bölgesi'nde deniz mahsulleri arasında en çok tüketilen ve kış aylarının vazgeçilmezleri arasında yer alan hamsi, havaların soğumaya başlamasıyla palamuttan sonra tezgahlarda bol miktarda yerini aldı.

Palamutta verimli bir sezonu geride bırakan balıkçılar, aynı verimi hamside de alma temennisinde bulunurken, ağlara takılan bol miktarda hamsi vatandaşın yüzünü güldürüyor.

Kent merkezinde bulunan balık pazarındaki tezgahlarda hamsi, şu anda 10-15 lira arasındaki fiyatlarda satılıyor.

Tezgahlara hamsi bereketi geldi

"KARADENİZ'İN, TÜRKİYE'NİN ELMASI HAMSİDİR"

Kent merkezinde balık tezgahı bulunan Cem Yazıcı, şu anda yerli hamsinin tezgahlarda yerini aldığını ve kilogramının ortalama 10 liradan satıldığını belirterek, "Palamut sezonu bitti. Verimli bir sezon oldu ve iyi palamut sattık. Şu anda tezgahlarda ince hamsi var. Havaların biraz daha soğuması lazım. O zaman hamsi daha da irileşir. Hamsi derindeydi, havalar soğuyunca su yüzene çıkar, irileşir." diye konuştu.

Balıkçı Mehmet Can Örsaloğlu da satışlardan memnun olduklarını ancak hamsinin biraz daha büyümesini, irileşmesini beklediklerini ifade etti.

Vatandaşın hamsi fiyatlarından memnun olduğunu söyleyen Örsaloğlu, "Hamsi çıktı, hayat durdu. Karadeniz'in elması, Türkiye'nin elması hamsidir. Şu anda hamsi bol, memnunuz. İnşallah daha da verimli olur. Havaların soğuması lazım. Hamsi, vitamin bakımından çok önemli bir besin maddesi. Tüm balıklar da hamsiyle besleniyor. Vatandaş da memnun, biz de memnunuz. Şu anda sadece iriliğinden dert yanıyoruz." dedi.

Tezgahlara hamsi bereketi geldi ile ilgili etiketler Trabzon balıkçı hamsi palamut
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.