Testler karıştı, 20 kişi karantinada kaldı

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde yaşayan Ayşe Şahin'in koronavirüs testi pozitif çıkınca ailesinden temas ettiği 19 kişi evlerinde karantinaya alındı Ancak günler sonra gelen gelen telefonda, test sonuçlarının karıştığı ortaya çıktı. Şahin ve tatilini yarım bırakan akrabaları duruma isyan etti.

Gaziantep’in İslahiye ilçesinde yaşayan Ayşe Şahin'in, yaklaşık 4 önce solunum sıkıntısı ve öksürük gibi şikayetlerle gittiği hastanede çekilen filmlerde akciğerinde leke görüntülendi. Bunun üzerine Ayşe Şahin’e hemen koronavirüs (Covid-19) şüphesi ile test yapıldı. İlk tedavisinin ve yapılan koronavirüs testinin ardından Ayşe Şahin, taburcu edilerek evine gönderildi.

TATİLLERİNİ YARIM BIRAKIP DÖNDÜLER

Bu esnada damadı ve yeğeni olan Muhsin Yıldız ile ailesi Mersin’e tatile gitti. 2 gün sonra telefon ile aranan Muhsin Yıldız’a, kayınvalidesine yapılan Covid-19 testinin pozitif çıktığı ve hemen ilçeye dönerek karantina altına alınması gerektiği söylendi. Bunun üzerine Muhsin Yıldız ve ailesi tatillerini yarım bırakarak, İslahiye’de bulunan evlerine geri döndü. Yıldız’ın yaşadığı dairenin kapısına filyasyon çalışmaları kapsamında yazı asılarak, karantina süreci başlatıldı.

KONTEYNERDA KARANTİNAYA ALINDI

Annesi Ayşe Şahin’in test sonucunun pozitif çıktığını köydeki evlere 25 kilometre uzaklıkta bulunan çiftlikte öğrenen Mehmet Ali Şahin ise çiftlikte bulunan konteynerde karantinaya alındı. Konteynerde yiyecek bir şeyi bulunmayan Mehmet Ali Şahin, karantina nedeniyle eşinden ve çocuklarından ayrı yaşamaya başladı.

Testler karıştı, 20 kişi karantinada kaldı

Karantinaya alındıktan 3 gün sonra aldıkları ikinci bir telefonla tekrar şok geçiren Şahin ve Yıldız ailesi, bu kez test sonuçlarının karıştığını ve yanlışlıkla karantinaya alındığını öğrendi. Muhsin Yıldız, Mehmet Ali Şahin ve aynı aileden 18 kişi, bu gelişme üzerine karantinanın sona ermesini bekledi. Karantinanın kaldıralmadığını öğrenen Şahin ve Yıldız aileleri, yetkililer ile temasa geçerek normala dönmek istediklerini söyledi.

KARANTİNA KALDIRILMADI

İlgili ve yetkili kurumlarla iletişime geçen Şahin ve Yıldız aileleri, sisteme karantina bilgilerinin girildiğini ve karantina işlemlerinin başlatılması nedeniyle işlemleri sonlandıramayacaklarını cevabını aldı. 4 gündür 2 ev ve bir konteynerde karantinada kalmaya devam eden Şahin ve Yıldız aileleri, yetkililere seslenerek yardım istedi.

 

Testler karıştı, 20 kişi karantinada kaldı ile ilgili etiketler Gaziantep Karantina Koronavirüs İslahiye
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.