Teslim olan Tosuncuk'tan konsoloslukta talep: Beni onlara vermeyin!

Çiftlik Bank skandalıyla dolandırdığı 132 bin kişinin paralarıyla yurt dışına kaçan ve senelerdir firari olan Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın önceki gün saklandığı Brezilya'da Türkiye konsolosluğuna teslim oldu. Avukatları aracılığı ile Türkiye'de yargılanmak istediğini ancak tutuklanmamak kaydıyla konuşma talep edeceğini belirten Mehmet Aydın'ın "Beni Brezilya polisine vermeyin" dediği öğrenildi.

Çiftlik Bank vurguncusu Mehmet Aydın, 2018 yılında binlerce kişiden 1 milyarın üzerinde para alarak ve katılımcıları dolandırarak yurt dışına kaçmıştı. Kırmızı Bülten ile aranan Aydın, Türkiye'nin Sao Paulo Başkonsolosluğuna giderek teslim oldu. Brezilya devleti ile temasa geçirilerek kısa zamanda yurda getirilmesi bekleniyor. Tosuncuk'un iade süreci için iki ihtimal olduğu bildiriliyor. Brezilya mahkemelerinin de bir yargılama sürecine gidebileceği belirtiliyor. Öte yandan Tosuncuk'un avukatlarından da açıklama geldi. Açıklamada, 'Tutuklanmama garantisi' vurgusu yapıldı.

Tosuncuk önceki gün gece sürpriz bir şekilde video yayınlayarak Türk konsolosluğuna gitti ve Türkiye'de yargılanmak istediğini, dolandırıcılık gibi bir amacının olmadığını,, işlerin büyümesi ile kontrolden çıktığını öne sürmüştü

AVUKATLARI TUTUKLANMAMA GARANTİSİ İSTEDİ!

Mehmet Aydın'ın teslim olmasının ardından ülkeye gelişinin 1-2 günden daha kısa sürebileceğini ifade eden avukatları, adli makamlardan ilerleyen süreçte de tutuklanmama garantisi talep edebileceklerini ifade etti. Aydın'ın gıyabında tutuklamaya yönelik yakalama kararı bulunuyor.

TOSUNCUK KONSOLOSLUKTA TALEPTE BULUNDU

Hürriyet'te yer alan bilgiye göre Dışişleri Bakanlığı kaynakları konuya dair önemli bir bilgi verdi. Mehmet Aydın'ın konsolosluğa teslim olmasıyla ilgili küçük bir 'kriz' de yaşanıyor. Prosedürde elçiliğe ve konsolosluğa teslim olmak diye bir uygulama yok. Normal prosedürde elçilik veya konsolosluk kendisine bu şekilde teslim olan birini Brezilya polisine teslim ediyor. Brezilya polisi de 'mütekabiliyet' esasına göre veya İnterpol üzerinden teslim olan kişiyi ilgili ülkeye teslim ediyor. Ancak mevcut durumda Mehmet Aydın, Brezilya polisine teslim edilmek istemedi, konsolosluk tarafından doğrudan Türkiye'ye teslim edilmek istiyor.

Teslim olan Tosuncuk'tan konsoloslukta talep: Beni onlara vermeyin! ile ilgili etiketler Brezilya Çiftlik Bank mehmet aydın tosuncuk
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.