Tesla'nın 'at arabası' ile imtihanı: Yapay zekanın şaşkınlığı sosyal medyada gündem oldu

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın yapay zekasının yaşadığı şaşkınlık sosyal medyada gündem oldu. Full Self Driving adlı yazılımın beta sürümüyle yapılan bir sürüşte aracın önündeki at arabasını önce tır, sonra da kamyonet olarak algıladı. At arabasını algılamamakta kararlı görülen yazılım, aracı insan olarak bile gördü.

Tesla'nın gösterge panelinde at arabasının 'tır' olarak algılanması sosyal medyada en çok konuşulanlar arasına girdi. Paylaşımlarda Tesla'nın Full Self Driving yazılımının beta sürümüyle yapılan bir sürüşte, aracın önünde seyreden at arabası bir tır olarak algılandığı anlatıldı. Tesla, at arabasını önce tır daha sonra bir kamyonet olarak algıladı.

ARACIN EKRANINDA AT ARABASI DIŞINDA BİRÇOK SEÇENEK GÖRÜNDÜ

Tesla’nın at arabasını algılamaya çalıştığı anlar, araç sürücüsünün kamerasına yansıdı. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde at arabasını önce bir tır, ardından bir kamyonet, üzerine doğru gelen bir tır ve hatta arkasında bir insanın yürüdüğü bir tır olarak algıladığı görüldü.

Şirket, yaşanan bu hata ile ilgili henüz herhangi bir açıklama yapmazken, daha önce de Tesla'nın yapay zekası birçok viral olan görüntüler oluşmasına neden olmuştu.

Bu hatalardan en çok viral olanlardan bir tanesi ise Tesla aracın mezarlıktan geçerken orada insan olmamasına rağmen etrafta insanları algılamasıydı.

 

Tesla'nın 'at arabası' ile imtihanı: Yapay zekanın şaşkınlığı sosyal medyada gündem oldu ile ilgili etiketler Tesla yapay zeka TIR yazılım at arabası kamyonet
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.