Tesla'dan sonra Ford da indirime gitti! Elektrikli otomobilinin yeni fiyatını duyurdu!

Son dönemlerde pazar paylarını giderek artıran elektrikli otomobiller, sektörde fiyat rekabetinin oluşmasına sebep oldu. Bu noktada ülkemizin yerli ve doğuştan elektrikli otomobili Togg’un uygun fiyatı sektörde olay yaratırken Tesla ve Ford’dan karşı atak geldi. İşte dev otomobil üreticilerinin fiyat değişikliği kararlarına ilişkin ayrıntılar…

Akaryakıt fiyatlarının artması, benzinli ve dizel araçların çevreye verdikleri zararların önüne geçilmek istenmesi, yaşanan tedarik problemleri ve daha pek çok ek faktörün etkisi ile son dönemlerde pazar paylarını artırmayı başaran elektrikli otomobiller, tüketiciler tarafından yakın takip altına alındı. Uygun fiyatlı elektrikli otomobil arayışı içerisinde olan tüketiciler artan fiyatlardan şikayet etmeye devam ederlerken geçtiğimiz ay satışa çıkmış olan yerli ve doğuştan elektrikli otomobil Togg T10X’in rekabetçi fiyatı sektörü karıştırdı.

Düşük menzilli versiyonu 953 bin TL’den satışa sunulmuş olan yerli Togg’un ardından otomobil devlerinden arka arkaya indirim haberleri gelmeye başladı. Elektrikli otomobil sektörünün önde gelen isimlerinden olan Tesla’nın fiyat değişikliği açıklamasının ardından bir diğer Amerikan firma Ford’dan da karşı atak geldi. Otomobil üretici firma, elektrikli otomobili için belirlemiş olduğu indirimli fiyatlara ilişkin resmi bir açıklamada bulundu.

FİYAT DEĞİŞİKLİĞİNİ DUYURDU!

Tesla'dan sonra Ford da indirime gitti! Elektrikli otomobilinin yeni fiyatını duyurdu!

Elektrikli otomobil sektörünün devlerinden olan Tesla’nın indirim açıklamasının ardından Ford da harekete geçti. Pazarda rekabet edebilmek adına Mustang Mach- E modeli için indirime gittiğini belirten Amerikan firma, detayları aktardı.

Elektrikli otomobili Mustang Mach- E için fiyat değişikliğine giden Ford, aracın donanımsal özelliklerine bağlı olarak 3 bin ila 4 bin dolar arasında bir indirim kararına imza atmış olduğunu bildirdi. Böylelikle Mustang Mach- E Premium versiyonun fiyatı 50 bin 995 dolardan 46 bin 995 dolara düşmüş oldu.

SATIŞLARI GERİLEDİ!

Elektrikli otomobil piyasasında rekabet edebilmek adına indirim kararı alana Ford’un 2023 yılında elektrikli otomobil alanında zarar etmiş olduğu öğrenildi. Yeni yılın ilk çeyreğinde cirosunu yüzde 20 oranında artırmış olan Ford’un, Mustang Mach- E modelinin satışlarında yüzde 20’lik kayıp yaşamış olduğu bildirildi. 

Tesla'dan sonra Ford da indirime gitti! Elektrikli otomobilinin yeni fiyatını duyurdu! ile ilgili etiketler Tesla Ford indirim Otomobil Elektrikli otomobil
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.