Tesla’dan otomobil incelemesi yapan internet fenomenine iftira davası!

Tesla, otomobilleri hakkında asılsız iddialar ortaya atan sosyal medya fenomenine dava açtığını duyurdu. Otomobillerle ile ilgili yayınladığı inceleme videolarıyla fenomen hale gelen Xiaogang Xuezhang, TikTok’un Çin versiyonu Douyin’de 14 milyonu aşkın takipçiye sahip. Olayın sebebi ise otomobil değerlendirmesi.

Otomotiv sektöründeki değişimin öncülerinden biri olarak lanse edilen Tesla, otomobilleri ile ilgili yanlış ve asılsız bilgi verdiği iddiasıyla 14 milyon takipçili sosyal medya fenomenine dava açtı. Şirket, fenomenin yayınladığı bazı videolarda Model 3’te var olmayan arıza ve sorunları varmış gibi gösterip kendilerine iftira attığını iddia ediyor.

TESLA'DAN 'İFTİRA' DAVASI

Tesla China, bir süre önce yaptığı açıklamada paylaştığı videolarda asılsız bilgi vererek kullanıcıları ve potansiyel alıcıları korkuttuğu gerekçesiyle sosyal medya fenomenine dava açtığını duyurdu. Davanın nedeni ise Nisan 2021’de yayınlanan bir karşılaştırma videosu diyebiliriz.

Otomobillerle ile ilgili yayınladığı inceleme videolarıyla fenomen hale gelen Xiaogang Xuezhang, TikTok’un Çin versiyonu Douyin’de 14 milyonu aşkın takipçiye sahip. Fenomenin dava edilmesinin nedeni ise Nisan 2021’de yayınladığı Tesla Model 3 ve XPeng P7 modellerinin otomatik acil fren sistemlerini karşılaştıran bir video.

Model 3’ün acil fren sisteminin iki kez başarısız olduğunu ve devreye girmediğini, aksi şekilde XPeng P7 modelinin ise başarılı bir iş çıkardığını iddia eden fenomenin kısa bir süre içinde viral hale gelen videosu Tesla’nın da dikkatini çekti.

Bunun dışında bazı Tesla kullanıcıları, iddianın asılsız olduğunu ve fenomenin kasıtlı olarak gaza basarak otomatik fren sisteminin devreye girmesini engellediğini iddia ederken, bazıları da bu durumun şirketi karalama kampanyası olduğunu ifade etti.

Tesla da Xiaogang Xuezhang hakkında dava açarak bundan böyle araçlarıyla ilgili asılsız iddialar ortaya atan kişiler hakkında daha katı bir tutum sergileme kararı aldığını duyurdu. Davanın önümüzdeki aylarda sonuçlanması bekleniyor

Tesla’dan otomobil incelemesi yapan internet fenomenine iftira davası! ile ilgili etiketler Tesla dava Fenomen iftira
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.