Tesla, artık Türkiye'de mi üretilecek?

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, önümüzdeki sene TEKNOFEST'e bizzat katılım sağlayacağını açıklayan Elon Musk ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasındaki görüşmenin detaylarını açıkladı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, İzmir'deki TEKNOFEST alanında Tv100 canlı yayınına konuk oldu. Bakan Kacır, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Elon Musk arasında New York'ta yapılan görüşmeye dair önemli bilgiler paylaştı.

''CUMHURBAŞKANIMIZIN EN ÖNEMLİ GÖRÜŞMELERİNDEN BİRİ ELON MUSK İLE GÖRÜŞMESİYDİ''

Bakan Kacır, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, önümüzdeki sene TEKNOFEST'e bizzat katılacağını açıklayan Elon Musk'a, "Tesla'yı Türkiye'de üretin" teklifi götürdüğünü belirterek,

"Geçtiğimiz hafta Sayın Cumhurbaşkanımız ile birlikte Birleşmiş Milletler Genel Kurulu (BM) nedeniyle New York'taydık. Sayın Cumhurbaşkanımızın yaptığı en önemli görüşmelerden biri de Elon Musk ile görüşmesiydi. Uzay teknolojilerinde, elektrikli otomobil girişimlerinde Musk'ın girişimleri biliyorsunuz alanında lider girişimler olarak görülüyor. Tesla dünyanın en değerli otomobil markası haline geldi. Aynı zamanda Starlink ve SpaceX Musk'ın başarılı uzay projeleri olarak dikkat çekiyor. Son yıllarda uzaya gönderdiğimiz TURKSAT 5A ve 5B uydularında SpaceX ile iş birliği yaptık. İMECE'yi de aynı şekilde SpaceX ile gönderdik. İlk Türk vatandaşını da uzaya SpaceX araçlarıyla göndereceğiz. O bizim kabiliyetlerimizi biliyor, biz de onun kabiliyetlerini biliyoruz." dedi.

''SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ ELON MUSK'I TÜRKİYE'DE TESLA YATIRIMINA DAVET ETTİ''

Bakan Kacır, Erdoğan ile Musk'ın görüşmesindeki detaylarına değinerek, "Elon Musk, bizzat Sayın Cumhurbaşkanımızla görüşmek üzere New York'a geldi. Hatta oğluyla geldi biliyorsunuz. Sayın Cumhurbaşkanımızla görüştükten sonra da New York'tan ayrıldı. Görüşme boyunca da çok olumluydu. Sayın Cumhurbaşkanımız özellikle Türkiye'de son yıllarda yükselen işleri anlattı. Sözü Tesla'ya getirdi ve çok hoş bir ifadeyle "Siz rekabeti seversiniz. Gelin Türkiye'de yatırım yapın. Biz milli elektrikli otomobilimiz Togg'u yollara çıkardık siz de Tesla'yı Türkiye'de üretin dedi." diyerek konuştu.

Tesla, artık Türkiye'de mi üretilecek? ile ilgili etiketler Mehmet Fatih Kacır Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Elon Musk Tesla
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.