Tesla, araçlardaki o özellikte geri adım attı: Artık kullanılmayacak

Elektirikli araç üreticisi Tesla, araçların ön bölümünde bulunan paneldeki "Yolcu oyunu" adlı özelliğin artık kullanılmayacağını açıkladı. Söz konusu karar, ABD'de yürütülen bir soruşturma sonrası geldi.

Elektrikli araba üreticisi Tesla'dan yeni bir karar çıktı. Buna göre, araçlarda hareket halindeyken dokunmatik ekranlardan oyun oynanmasının önüne geçecek. ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi'nden yapılan açıklamada Tesla'nın araçlarındaki ön tarafındaki dokunmatik ekrandaki oyun oynama özelliğinden vazgeçtiği bildirildi. Söz konusu özellik artık araçlar hareket halindeyken kullanılmayacak.

"Yolcu oyunu" olarak bilinen özellik araçlarda 2020 yılının aralık ayından bu yana kullanılıyordu. Adından da anlaşılacağı gibi, yolcular tarafından oynanması amaçlanıyor, ancak soruşturmayla ilgili belgelere göre, hiçbir şey sürücülerin araba kullanılırken oynamasını engellemedi. ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi yaptığı soruşturmada sürücülerin oyun oynamasını engelleyen bir özellik bulunamadığını kaydetti.

Tesla, sürücülerin aktif katılımı olmadan araçlarının yavaşlamasına, hızlanmasına ve hatta şerit değiştirmesine olanak tanıyan sürücü destek özellikleri sağlama konusunda sınırları zorluyor.

Şirket, tam otomatik sürüş için "Otomatik Pilot" ve "FSD" olarak bilinen bu tür özellikleri kullanan sürücülerin dikkatli olmaları ve ellerini direksiyonda tutmaları konusunda uyarıyor. Ancak Tesla, Autopilot modunda arabaların karıştığı bir dizi kaza kadar sürücülerin dikkat etmemesini kolaylaştırdığı için eleştirildi.

Tesla'nın araçları ABD'de daha önceki bir kaza mahalline geldiğinde acil durum araçlarıyla çarpışan Otopilot veya diğer kendi kendine sürüş özelliklerini kullanan otomobillerin karıştığı en az 11 kazaya karıştığı için soruşturma altında. Meydana gelen kazalarda bir kişi hayatını kaybederken 17 kişi yaralandı.

Tesla'nın "Yolcu oyunu" için soruşturma kimliği belirsiz bir araç kullanıcısının şikayeti sonrası başladı. Şikayette araba sürülürken video oyunu oynamaya ve internette gezinmeye izin verildiği belirtildi.

Medyadan gelen sorulara nadiren yanıt veren Tesla, soruşturma veya video oyunu özelliğiyle ilgili bir yorum talebine yanıt vermedi.

Tesla, araçlardaki o özellikte geri adım attı: Artık kullanılmayacak ile ilgili etiketler Tesla ABD soruşturma yolcu oyunu
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.