Tesla, Almanya’daki fabrikasında 1 milyon adet otomobil üretmek istiyor

ABD’li elektrikli otomobil üreticisi Tesla, Almanya’daki üretim tesisinde 1 milyon adet otomobil üretmek istiyor. İşte detaylar…

Dünyanın en popüler elektrikli otomobil üreticisi Tesla, Almanya'nın Berlin şehrine kurduğu fabrikayı geçtiğimiz mart ayında açmıştı. Yeni fabrikasında yılda 500 bin elektrikli araç üretmek isteyen şirket, ayrıca 12 bin kişiye de iş imkanı sağlayacak.

Tesla, Almanya’daki fabrikasında 1 milyon adet otomobil üretmek istiyor

Tesla, Avrupa pazarındaki satışlarını ve ürün çeşitliliğini artırmak için kurduğu Berlin fabrikasını daha da genişletmek için çalışan sayısını artırmayı planlıyor.

YILLIK HEDEF 1 MİLYON ELEKTRİKLİ OTOMOBİL

Almanya’daki üretim tesisinin yıllık kapasitesini 1 milyon adete yükseltmek isteyen Tesla, su arama çalışmalarına başladı.

Tesla temsilcisi; bölgenin su kaynakları veri tabanını güncellemek için yapılacak sondaj masraflarını Tesla’nın karşılayabileceğini söyledi.

Yeni bulunacak yeni bir su kaynağının Tesla tarafından kulanılabilmesi için lisans çıkarılması gerekiyor.

Çevre Bakanlığı’nın yerel bir sözcüsü, Tesla’nın yerel yetkililerle temas halinde olduğunu ancak henüz bir başvuru yapılmadığını söyledi.

Tesla Berlin Fabrikası’nın kapasite artışı Türkiye’yi de yakından ilgilendiriyor. 2022 yılı yaz aylarında Türkiye'ye gelmesi planlanan Tesla modelleri, Almanya'da üretilir üretilmez satılıyor.

Bu nedenle şirket, araçlarını Türkiye'ye getirebilmek için üretim kapasitesini artırmak zorunda.

 

Tesla, Almanya’daki fabrikasında 1 milyon adet otomobil üretmek istiyor ile ilgili etiketler Otomobil Tesla ABD Almanya
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.