TESK'ten "faiz indirimi devam etsin" talebi

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken "Konutlarda ve kredi faizlerinde indirim kampanyasının devam etmesi, sürekli olmayacaksa bile en az 3 ay daha uzatılması doğrudan piyasaları canlandıracaktır" dedi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK)  Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Konutlarda ve kredi faizlerinde indirim  kampanyasının devam etmesi, sürekli olmayacaksa bile en az 3 ay daha uzatılması  doğrudan piyasaları canlandıracaktır." ifadesini kullandı. 
 
Palandöken, yazılı açıklamasında, konut satışlarının artmasının ülke  ekonomisi için önemine işaret ederek, geçen aylarda bankaların faiz indirimleri  ve konut sahiplerinin fiyatları aşağı çekmesinin olumlu sonuçlar getirdiğini  hatırlattı.
 
 
Bankalardaki yüksek faizlerin ev almak isteyen vatandaşları  zorladığının altını çizen Palandöken, şunları kaydetti:
 
"Bankalar ve inşaat sektörü 10 Mayıs itibarıyla bu faizlerde ve satış  fiyatlarında indirime gitti. Ancak kampanyanın kısa süre içinde bitirilmesi  nedeniyle ev sahibi olmak isteyen vatandaşların tümü bu fırsattan yararlanamadı.  Faiz indirimleri ve konut satış kampanyalarının devam etmesi gerekiyor. Konutun  yapıldığı yerde ulaşım hatları yapılıyor, hem esnafa hem de ekonomiye katkı  sağlanıyor. Konutlarda ve kredi faizlerindeki indirim kampanyasının devam etmesi,  sürekli olmayacaksa bile en az 3 ay daha uzatılması doğrudan piyasaları  canlandıracaktır. 2 milyona yakın konut stokunun bitirilmesi için faizlerdeki  indirim ve konut sektörü indirim kampanyalarını eş zamanlı olarak devam  ettirmeli."

 

TESK'ten "faiz indirimi devam etsin" talebi ile ilgili etiketler tesk
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.